Præsteklumme: At tage vare på øjeblikket

Af
sognepræst Inger Margrethe Mikkelsen

Åbyhøj

præsteklumme Nu blomstertiden kommer med lyst og ynde stor, sig nærmer bliden sommer, da græs og urter gror; nu varmer sol i lide, og hvad der lå som dødt, med hver den dag, mon skride, står op som atter født.

Sådan lyder første vers i en sommersalme. En lovprising af den dejlig årstid vi er i.

For mange af os er der få tider, som fremkalder så mange gode oplevelser og følelser som sommeren. Eksplosionen af liv, vejr, farver og varme gør noget ved os. Det spirer og blomstrer i naturen omkring os - og på samme måde kan vi føle, at det spirer i os.

Jeg tror, at sommeren for mange er som en rasteplads i livet hvor ubekymretheden og livsgleden får lov til at præge hverdagen. Sommeren minder os om, at dét, at leve, handler ikke bare om at være på vej, men også om at være til stede dér, hvor vi er. At tage vare på øjeblikket. Glæde sig over og sætte pris på det gode som sommeren bringer frem.

Det føles næsten som om, sommeren er en tid, hvor den eneste pligt er at leve og skønne på dét, som er godt. Opleve nye landskaber. Nyde blomsterfloret. Se mennesker vi sjældent ser - og have tid til dem.

I sommerglæderne ser jeg spor af en skaber, som under os alt godt. Jeg ser muligheden for at lade alt det gode i skaberværket få tag i os og gøre noget Gud-villet godt med os.

Og Gud under os at nyde det gode i livet! Det er jo derfor, Gud har skabt det og givet det til os!! Ja, måske opfordrer Gud os egentlig til at lade pligterne hvile for en stund?

Så tag imod sommeren, som det den er: En gave fra Guds hånd.

Publiceret 04 July 2020 06:15