Det er dette hus på Vestre Strandallé i Risskov, hvor unge hjemløse det næste års tid flytter ind.

Det er dette hus på Vestre Strandallé i Risskov, hvor unge hjemløse det næste års tid flytter ind. Foto: Kim Skovrup Andersen

Unge hjemløse flytter ind i Risskov-villa

Inden en villa i Risskov bliver revet ned til fordel for et større nybyggeri, bliver den stillet til rådighed for unge hjemløse

Af
Jonas Wrede Hansen

Kirkens Korshær i Aarhus har fået en unik mulighed for at hjælpe unge hjemløse med at bo i egen bolig.

Ejendomsselskabet Bricks A/S har således for en tid stillet en villa i Risskov til rådighed for Kirkens Korshær, indtil den skal vige plads for et større nybyggeri. Villaen bliver 'shinet op' og indrettet, så den kan huse fire udsatte unge og hjemløse ad gangen. Det oplyser Kirkens Korshær selv i en pressemeddelelse.

”Det er en kæmpe mulighed, at vi får villaen stillet til rådighed netop nu, hvor vi arbejder med 'Housing First' i alle vores tilbud. At få ro om sin boligsituation er første skridt for at komme videre i livet. Det er vores mulighed for at hjælpe de unge og give dem det nødvendige overskud til at turde tage fat om deres problemer. Om det er misbrug, psykisk sygdom, angst eller småkriminalitet, eller alle ting på en gang, giver boligen ro til at kunne modtage den rette støtte, hjælp og behandling,” siger Niels Bjørnø, der er leder af Kirkens Korshær i Aarhus, og tilføjer:

”Vi er taknemmelige over den velvillighed, vi i disse år møder mange steder i det aarhusianske erhvervsliv. Det giver vores arbejde et kæmpe løft.”

Håber på flere villaer

Det er huset med navnet 'Villa Kulla' på Vestre Strandallé i Risskov, som i et stykke tid vil fungere som bolig for udsatte unge. Kirkens Korshær i Aarhus kan bruge huset, indtil det nye byggeri skal bygges, og der er endnu ikke en decideret tidshorisont for det, fortæller Maria Schack, der er leder af det sociale arbejde hos Kirkens Korshær i Aarhus, til Lokalavisen Aarhus.

"Indtil videre har vi huset det næste års tid, men det godt være, at aftalen bliver forlænget en lille smule. Vi håber jo på, at vi får mulighed for at bruge endnu flere af disse slags villaer, for det er en stor hjælp for de unge at bo sådan et sted og få hjælp til at påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller komme i arbejde," fortæller Maria Schack til Lokalavisen Aarhus.

'Villa Kulla' skal ifølge hende være en konkret mulighed for at lære de unge at fungere i egen bolig og samtidig blive en del af et trygt fællesskab. I løbet af den tid, de unge bor i 'Villa Kulla', bliver de en del af Kirkens Korshærs forskellige arbejdsfællesskaber og får støtte til at skabe en meningsfuld retning i eget liv, så de bliver mere robuste og vil kunne komme tættere på uddannelse og arbejde.

'Villa Kulla' indgår som en del af de indsatser, Kirkens Korshær i Aarhus udfører i samarbejde med Aarhus Kommune, Socialministeriet og EU. Her hjælpes unge på kanten af samfundet tilbage på sporet, så de kan komme i uddannelse og arbejde.

Der er plads til 4 unge ad gangen i huset i Risskov, og allerede den 1. juli flytter de første to ind.

Publiceret 28 June 2020 08:00