Gitte Refsgaard Andersen foran sin kommende lægeklinik. Flere håndværkere er i fuld gang med at gøre bygningen klar til patienter til august.

Gitte Refsgaard Andersen foran sin kommende lægeklinik. Flere håndværkere er i fuld gang med at gøre bygningen klar til patienter til august. Foto: Kim Skovrup Andersen

Nyt lægehus i Hjortshøj: Gitte genopliver tidligere posthus og bank

Gitte Refsgaard Andersen er vendt tilbage til sin fødeby for at åbne lægehus på Hundkærvej

Af
Kim Skovrup Andersen

Selvstændighed Den 40-årige læge Gitte Refsgaard Andersen skriver et nyt kapitel i Hjortshøjs historie, når hun som den første nogensinde åbner lægehus i landsbyen med vokseværk i den nordlige del af Aarhus Kommune.

"Jeg var begyndt at tænke, at nu skal jeg snart begynde at lave noget selv og gerne et lægehus. Hjortshøj er min første prioritet, fordi der ikke er noget lægehus her, og jeg kommer til at udfylde et behov i forhold til de andre byer i nord, hvor der er flere læger om buddet. Og så kender jeg jo også byen, fordi jeg er født og opvokset her. Jeg kan godt li' ånden herude, hvor man hjælper hinanden, og der er plads til alle," forklarer Gitte Refsgaard Andersen, som i dag bor i Skødstrup fem kilometer fra sin kommende arbejdsplads sammen med sin mand og deres tre børn på 4, 8 og 11 år.

"Denne uge er min sidste arbejdsuge inde i byen hos Allé Lægerne, så jeg ser også frem til at have muligheden for at kunne cykle og få markant kortere afstand til arbejde," siger hun med et efterfølgende smil.

Klar til august

Og den mulighed får hun fra august, hvor håndværkerne er færdige med at istandsætte bygningen på Hundkærvej 9, der senest har huset decorateshop.dk, og hvor der i gamle dage var bank og posthus.

"Jeg får 450 kvadratmeter at gøre godt med, men kommer til at leje noget af det ud til et kontorfællesskab," fortæller Gitte Refsgaard Andersen.

Hun har købt bygningen sammen med sin mand, så det er et familieprojekt, hun kaster sig ud i, hvor der i opstartsfasen bliver en lægesekretær, og på sigt skal der ansættes en sygeplejerske og muligvis en læge til.

Plads til 1.700 patienter

"Som udgangspunkt får jeg plads til 1.700 patienter, og det bliver efter først-til-mølle-princippet. Vi må se, hvor hurtigt patient-antallet ryger op. Jeg glæder mig til at blive selvstændig og selv komme til at bestemme og styre dagsordenen, hvor jeg vil forsøge at skabe et sted med en hyggelig hverdag," siger Gitte Refsgaard Andersen, som slet og ret har døbt det kommende hus for Hjortshøj Lægehus.

Publiceret 28 June 2020 08:00