Ild.pizza i Risskov.

Ild.pizza i Risskov. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Goodbye Italien - Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Pizzaerne slår de dyre af slagsen på smag

Af
Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Pizza har fået en renæssance i Aarhus Altså de gode pizzaer med anstændige råvarer, hvor der er tænkt over, hvordan man laver den enkle gudespise. Flere spillere har de seneste år meldt sig på banen. Nogle er mere tvivlsomme end andre. En af dem, som skiller sig ud, er Ild.pizza, som har flere filialer i Storaarhus. Vi satte os for, at anmelde deres pizzeria på Lystrupvej i Risskov. Det blev en opgave af de bedre - på flere områder.

Kernen er den brændefyret stenovn

Ild.pizza startede for godt et år siden i Skejby. De slog sig op på at lave de bedste pizzaer til den lavest mulige pris. Effektivitet, lav husleje og gode indkøbsaftaler ville gøre, at prisen kunne holdes på de 79 kroner.

Ild i pizzaovnen.

Ild i pizzaovnen. Foto: Aarhus Update

Design din egen pizza - eller nap en af dem, som fungerer

Idéen er, man selv kan designe sin pizza. Her er valgfriheden sat i system. Alle valgmuligheder får du frem, når du bestiller din pizza, og her kan du også navngive pizzaen. En skøn mulighed for folk, som enten er kræsne eller gerne vil designe deres helt egen pizza. De pizzaer, vi bestilte, var alle med klassisk bund, men her er også glutenfri.

En ubagt pizza.

En ubagt pizza. Foto: Aarhus Update

Første pizza var Champions choice:

Den var med tomatsauce, frisk mozzarella, bresaola af oksefilet, cherrytomater, rucola, parmesan og olivenolie. En helt igennem sprød pizza, med god smag fra brændet i ovnen. Råvarerne var blandt andet frisk mozzarella, rigtig lækkert, og der var ikke sparet på det. Lækre cherrytomater med smag, i stedet for kedelige vandede store tomater. Helt forrygende.

Champions choice-pizza.

Champions choice-pizza. Foto: Aarhus Update

Go green - ren vegetar

En god og smagfuld vegetarisk pizza med godt med mozzarella, aubergine, peberfrugt, pinjekerner og rucola. Rucolaen udleveres i en pose ved siden af, hvilket er med til at holde det frisk, fremfor at lægge det på den brandvarme pizza.

Go Green hos Ild.pizza.

Go Green hos Ild.pizza. Foto: Aarhus Update

Spice me up

En salami picante (stærk), løg, Nduja - en smørbar god, stærk chili-pølse bestod den her vinderpizza af. En enkel pizza med få råvarer, vil altid være min foretrukne. Den her var spicy, men ikke for meget. Den er, og bliver, min favorit hos Ild.pizza, og det fortæller blot, hvor meget de rigtige råvarer betyder for resultatet af en pizza.

Spice me up-pizza.

Spice me up-pizza. Foto: Aarhus Update

Gør det selv pizza-designer

To af os valgte at sammensætte vores egne pizzaer, hvor man frit kan vælge mellem de forskellige slags toppings til kun 79 kroner. Prisen er uanset, hvor meget toppings man vælger at få på sin pizza, og her koster den med trøffelsalami ikke mere end løg og peberfrugt.

Pizza af eget design.

Pizza af eget design. Foto: Aarhus Update

Som eksempel designede vi en med pancetta, trøffelsalami, soltørret tomat, ekstra mozzarella og basilikum. Den ekstra ost, som vi selv valgte, gjorde, at bunden var for blød. Så dobbelt ost kan ikke anbefales, hvis man også vil have en sprød bund. Trøffelsalamien smagte godt. Den er af egen import, og er svært vanedannende.

Egen designet pizza.

Egen designet pizza. Foto: Aarhus Update

Logistikken er ikke italiensk - heldigvis

Noget af det, som nogle gange gør mig småirriteret, er, når man står og venter på sin takeaway, og der ikke er styr på leveringstiden. Nogle gange venter man jo i halve og hele timer på sin mad. Det er i min lille verden spild af tid - og de kunne jo bare have meldt mere realistisk ud.

Sådan er det ikke hos Ild.pizza. Alle bestillinger og betalinger foregår online. Når du bestiller din mad, skal du oplyse dit mobilnummer, og når du har betalt, kan du følge din bestilling. Her får du et tidspunkt, og hvis den bliver forsinket lidt, vil du få en sms om det. Vores bestilling var færdig 1 minut før tid. Det system virker sgu!

Vores elektroniske regning

Vi betalte 639 kroner for pizza, dip og drikke til seks voksne. Pizzaerne alene kostede 474 kroner. Det er en god pris, især når det hele spillede og smagte forrygende godt.

Seks pizzaer hos Ild.pizza.

Seks pizzaer hos Ild.pizza. Foto: Aarhus Update

Vurdering

Ild.pizza er kommet godt fra start. De første gange jeg spiste hos dem, var jeg betænkelig ved konceptet, og den lange tilberedningstid. Det er jeg ikke mere. Tværtimod.

Servicen var god, og holdet af unge medarbejdere, som ved, hvad de laver, løfter oplevelsen. At vores pizzaer blev serveret brandvarme - og alle på en gang fortæller blot, at logistikken fungerer - også langt bedre end vi forventede.

Ild.pizza modbeviser, at en anstændig pizza med gode råvarer skal koste 120 kroner. Enhedsprisen på de 79 kroner er god og helt fair. Vores pizzaer den dag slår ganske enkelt de dyrere kolleger i smag.

Nu giver vi ikke stjerner i vores madanmeldelser her på Aarhus Update. Men hvis vi gjorde, så ville Ild.pizza uden tvivl få fuldt hus for deres pizzaer. 6 ud af 6 stjerner. Alt andet ville være en fornærmelse. Karakteren skal ses i lyset af den relative lave pris. 79 kroner for en pizza med så skarpe råvarer er en lav pris. Det bliver en af de store anbefalinger, vi kaster efter Ild.pizza i Risskov.

Ild.pizza i Risskov

  • Lystrupvej 33
  • 8240 Risskov

Publiceret 27 June 2020 10:00