Med Liv Gro Jensens mandat kan SF nu danne flertal med Socialdemokratiet. Pressefoto

Med Liv Gro Jensens mandat kan SF nu danne flertal med Socialdemokratiet. Pressefoto

Skifter parti: Alternativet er ude af Aarhus Byråd

Liv Gro Jensen skifter til SF

Alternativet har nu mistet partiets eneste mandat i Aarhus Byråd og har dermed ikke længere indflydelse på kommunalpolitikken i landets næststørste kommune.

Det sker, efter Liv Gro Jensen har valgt at skifte parti. Hun er fra dags daot medlem af SF og SF's byrådsgruppe.

I en pressemeddelelse fortæller hun, at skiftet sker efter de mange møgsager og turbulens, der har været Alternativet over en lang periode, og som også har decimeret partiet markant i Folketinget.

"Jeg er så taknemmelig for de skønne oplevelser og de helt fantastiske mennesker, som jeg har mødt i Alternativet. Det gør ondt på mig at sige farvel. Jeg har igen og igen prøvet at rejse mig ovenpå de velkendte udfordringer i partiet, men særligt de seneste konflikter har gjort, at jeg ikke kan rejse mig igen. Derfor har jeg taget denne meget svære beslutning at melde mig ud," siger Liv Gro Jensen og fortsætter:

"Efter at have arbejdet tæt og tillidsfuldt sammen med SF gennem flere år, er det blevet tydeligt for mig, at SF har et helt unikt fællesskab, som jeg passer virkelig godt ind i. Både værdimæssigt og politisk. Jeg er fortsat den samme person og kan arbejde for det samme som før - nemlig klima, natur, balance, styrkelse af demokratiet og bekæmpelse af ulighed."

Liv Gro Jensen er ikke den eneste Alternativet-profil fra Aarhus, der skifter parti. Også Sander Jensen, som er 1. suppleant for Liv Gro Jensen har meldt sig ud af Alternativet og ind i SF.

"Det er med sorg, at jeg siger farvel til de mange dejlige mennesker, som jeg har mødt og arbejdet sammen med i Alternativet. Jeg melder mig ud nu, fordi jeg gennem lang tid langsomt har mistet troen på projektet. Særligt efter konflikterne om valget af den politiske leder har jeg mistet modet. Jeg har virkelig prøvet at finde tilbage til gnisten, men jeg kan desværre ikke længere se mig selv i partiet," siger Sander Jensen.

SF har nu fire mandater i Aarhus Byråd, hvor der i alt er 31. Skiftet betyder, at Socialdemokratiet og SF nu alene kan danne flertal i byrådet.

Ikke overraskende glæder skiftet SF's gruppeformand Jan Ravn Christensen.

"Jeg har stor respekt for det svære valg Sander og Liv Gro har taget. Vi har igennem hele byrådsperioden haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Liv Gro, og vi har blandt andet fået gennemført mere vild skov, færre firkantede krav til langtidsledige og en klimafond, der sætter fart på omstillingen til et klimaneutralt Aarhus. Vi glæder os til at kunne trække på deres store viden og engagement."

dp

Publiceret 27 June 2020 13:17