Bilerne får en grundig vask, og Lars Matthies bruger blandt andet en pensel i de små kringelkroge.

Bilerne får en grundig vask, og Lars Matthies bruger blandt andet en pensel i de små kringelkroge. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Lars har fået sit drømmejob: Jeg stresser af, når jeg gør biler rent

På Tisetvej 139 i Malling har Lars Matthies for nyligt åbnet Detailer Shop, hvor han klargør biler

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

rengøring "Se her kommer mutter med kost og spand." Sådan lyder det i en gammel sang. Det er dog ingen mutter, men i stedet er der en Lars. Han har altid været vild med biler og at rengøre dem. Men indtil for nyligt har det blot været en hobby, en hobby der nu er blevet hans job med virksomheden Detailer Shop, hvor han klargør biler ude som inde og polerer dem.

28-årige Lars Matthies er manden bag virksomheden, som han har placeret på Tisetvej 139 i Malling i en gammel bygning, han er ved at renovere, så der kommer det helt rigtige lys, når han skal polere biler.

Egentlig er han uddannet jordbrugsteknolog med speciale i landsbrugsplanter. Han har været ansat i et rådgivningsfirma, men gik ned med stress, og derefter begyndte han som handyman hos en murer. Planen var, at han skulle være der nogle dage om ugen og nogle dage i sin egen virksomhed, men så kom der en verdensomspændende epidemi forbi og ødelagde de planer.

Lars Matthies klargør biler både inde og ude.

Lars Matthies klargør biler både inde og ude. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Jeg blev hjemsendt, så jeg kastede mig ud i at arbejde for mig selv fuldtid. Tidligere havde jeg ikke tid til min hobby, men nu kombinerer jeg både hobby og arbejde. Og det er dejligt. Jeg stresser af, når jeg vasker og polerer biler. Det har været min drøm i mange år, men jeg skulle åbenbart lige have et skub, før jeg kastede mig ud i det," siger Lars Matthies.

Ude eller hjemme

Han kører gerne ud til kunderne for at rengøre deres biler, men skal de vaskes, så skal det være på adressen i Malling, da han ikke må vaske biler, hvis ikke det er på en vaskeplads med de rigtige forhold. Foruden at rengøre bilerne coater han dem også. Det er, hvis man forestiller sig, at han giver bilen en regnjakke på - en form for imprægnering - så den er mere vand- og snavsafvisende.

"Når en bil er rengjort, er den rarere at sidde i. Ridser i lakken er træls at se på, og dem polerer jeg væk. En sort bil kan for eksempel være helt hvid af ridser, og det er ikke pænt," siger Lars Matthies, der kører ud i hele landet, men tager betaling for kilometerne, han kører, hvis det er længere væk end 20 kilometer fra Malling.

Drømmer større

Indtil videre er hans drøm, at han kan komme til at leve bedre af Detailer Shop, og at han på længere sigt kan få en ansat.

"Men det skal være en, der nørder ligeså meget som mig selv, for det skal være i orden, når vi er færdige med bilen," konstaterer Lars Matthies.

Og det med at nørde og have styr på tingene er også derfor, han har valgt at kalde sin virksomhed for Detailer Shop. Detailer, fordi han går op i detaljerne, når han klargør bilerne, og shop, fordi han også sælger de bilprodukter, han anvender.

Lars Matthies bruger ofte mange timer på at klargør en bil fra inderst til yderst.

Lars Matthies bruger ofte mange timer på at klargør en bil fra inderst til yderst. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Når renoveringen af værkstedet er overstået, forventer han at holde en vaskedag for alle i lokalområdet, hvor der vil være fadøl, sodavand og grillpølser. Her vil han blandt andet demonstrere, hvordan man rengør sin egen bil derhjemme med de produkter, han bruger og også sælger.

Publiceret 27 June 2020 07:00