Nyd duften og synet af blomster i alskins farver, arter og opsætninger, når Tivoli Friheden inviterer til Blomsterfestival fra 1. juli og måneden ud.

Nyd duften og synet af blomster i alskins farver, arter og opsætninger, når Tivoli Friheden inviterer til Blomsterfestival fra 1. juli og måneden ud. Foto: Malte Riis

Farverige blomster fylder Tivoli Friheden

Fra 1. juli blænder Tivoli Friheden op for en helt ny satsning; landets største Blomsterfestival

Af
Mai-Britt Jeppesen

AARHUS De genkendelige indgangsbuer til Tivoli Friheden er forvandlet til en spektakulær blomsterinstallation i alle regnbuens farver. Indenfor i parken tager en seks meter høj lilje imod, og ved Svanesøen står to talende træer klar til at fortælle historier om forlystelsesparken.

Fra 1. til 31. juli vil et sandt blomstermekka fylde alle afkroge af Tivoli Friheden. Tusindvis af blomster vil omfavne parkens gæster, som under forskellige temaer kan sanse og opleve blomster på helt nye måder – som mad, kunst, traditioner, historie, miljøaktivisme og meget mere.

Med Blomsterfestivalen ønsker Tivoli Friheden at give parkens gæster æstetiske oplevelser, hvor alle sanser kommer på arbejde.

"Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og udspringer af parkens smukke omgivelser; Friheden er både en oase midt i naturen – og tæt på hjertet af Aarhus. Blomsterfestivalen bliver et æstetisk åndehul, hvor vi under forskellige temaer vil pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores gæster," siger Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, i en pressemeddelelse.

Hør haveblogger og hverdagsaktivist Signe Wennebergs foredrag om 'Haveaktivisme' under Blomsterfestivalen 28. og 29. juli.

Hør haveblogger og hverdagsaktivist Signe Wennebergs foredrag om 'Haveaktivisme' under Blomsterfestivalen 28. og 29. juli. PR Foto

Events for alle aldre

Hele juli disker Tivoli Friheden op med en lang række inspirerende events, talks og workshops i naturens tegn. Hver mandag, onsdag, fredag og søndag er der 'Plant dit eget træ'-workshop, hvor man kan plante sit eget fersken- eller abrikostræ og tage det med hjem. Alle onsdage, med undtagelse af 1. juli, vil Charlotte Bay fra virksomheden Bug Amok holde madkurser under overskriften 'Insekter på menuen', hvor både store og små kan prøve at smage insekter. Blomsterfestivalen holder også Blomstercup 5. juli, hvor den mest kreative blomsterdekoratør skal kåres, og 12. juli er der Torvedag, der byder på haveinspiration fra danske gartnerier samt en blomsterbinder-workshop.

Under Blomsterfestivalen vil der rundt om i parken være små inspirationshaver, som blandt andet designer og forfatter til bogen 'Naturhaven', Katrine Turner, står bag. Hver tirsdag under festivalen vil hun holde en talk, hvor hun fortæller om vilde naturhaver og giver tips og tricks til havelivet. Den aarhusianske havemand Claus Dalby vil hver torsdag også give sit bud på, hvordan han skaber et frodigt univers udelukkende af blomsterkrukker – den såkaldte krukkehave. Og så kan parkens gæster både 28. og 29. juli komme til foredrag med Signe Wenneberg, haveblogger og hverdagsaktivist, der fortæller om have-aktivisme og inspirerer til små handlinger, der kan gøre en grøn forskel.

Myndighedernes retningslinjer bliver naturligvis fulgt, så gæster i Tivoli Friheden kan gå på opdagelse i Blomsterfestivalen i trygge og sikre rammer.

FAKTA: Blomsterfestival

1.-31. juli

Tivoli Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

Oplev blandt andet:

Hver mandag, onsdag, fredag og søndag: 'Plant dit eget træ'-workshop

Hver tirsdag: talk om 'Naturhaven' med Katrine Turner

Hver onsdag (minus 1. juli): madkursus 'Insekter på menuen' med Charlotte Bay

Hver torsdag: talk om 'Krukkehaven' med Claus Dalby

5. juli: Blomstercup

12. juli: Torvedag

28. og 29. juli: foredrag om 'Haveaktivisme' med Signe Wenneberg

Læs mere og køb billetter på friheden.dk

Publiceret 26 June 2020 06:00