Foto: Molslinjen

Foto: Molslinjen

Sommerferie i Danmark:

Færgeture bliver gratis for gående og cyklister

Molslinjen tilbyder gratis transport på indenrigsfærgerne

Molslinjen har indgået en aftale med regeringen om, at tilbyde gående og cyklister gratis færgefart i Danmark i juli.

Det skriver færgeselskabet i en pressemeddelelse.

Ordningen er en del af regeringens sommerpakke, og skal man eksempelvis på cykelferie i det danske sommerland, så kan den gratis transport over vandet være en mulighed for at komme yderligere rundt.

Den gratis transport er i hele juli, men kunder skal dog reserveres og betales på normal vis, understreger Molslinjen.

Det er nemlig kun benyttede billetter, som staten betaler.

"Gæsterne skal reservere, betale og benytte billetten for at få deres penge tilbage og gøre turen gratis. På den måde kan vi styre bemandingen og sikkerheden på skibene – og samtidig kan vi dokumentere over for staten, hvor mange billetter, der skal være gratis," forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Ordningen gælder for Molslinjens færger på Kattegat, på ruten mellem Køge og Rønne samt på Fanølinjen, Alslinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen.

En gratis billet skal købes online på enten hjemmeside eller på Molslinjens app, så der er et betalingskort at føre pengene tilbage til.

"Vi sætter automatik op, som hurtigt sender pengene tilbage til gæsternes betalingskort, efter de har gennemført deres rejse. Sådan sikrer vi, at der ikke bliver booket billetter, som alligevel ikke bliver brugt og dermed spærrer for andre, som gerne vil af sted," siger Jesper Skovgaard.

Også cyklende og gående, som før regeringens sommerpakke har booket billetter til juli 2020, vil få deres penge tilbage, når de har gennemført deres rejse.

dp

Publiceret 25 June 2020 15:44