Foto:

Foto: Lilienhoff

Se billederne:

Historisk perle i Aarhus er lige nu Jyllands dyreste villa

En aarhusiansk villa fra 1909, som gennemgik en totalrenovering fra 2017 til 2019, er sat til salg for svimlende 30 millioner kroner

Af
Jonas Wrede Hansen

I 1909 valfartede folk fra nær og fjern til Aarhus. Håndværkerforeningens formand, kunstsmedemester I.M.C. Larsen, og grosserer Christian Filtenborg havde fået den gode idé at lave en landsudstilling i byen, hvor folk kunne se eksempler på, hvad man i Danmark kunne præstere inden for industri, håndværk og kultur.

Det blev en succes. Kong Frederik den 8. og Dronning Louise samt Kronprins Christian og Kronprinsesse Alexandrine åbnede den store udstilling 18. maj 1909, og da landsudstillingen lukkede 3. oktober samme år, var den blevet besøgt af 667.000 gæster. Flere af Aarhus' kendte bygninger blev indviet i forbindelse med udstillingen. Blandt andre Skansepalæet og Varna Palæet, men også flere af byens gamle villaer. Heriblandt den solgule villa på Marselisvej 19A+B, der lige nu sammen med en villa i Kolding kan kalde sig for Jyllands dyreste villa.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Den blev bygget efter tegninger af arkitekten Egil Fischer i forbindelse med landsudstillingen, og lige nu er den sat til salg for intet mindre end 30 millioner kroner. For den pris får man en 560 etagemeter villa med ni værelser, hvor der er kort afstand til både centrum, skoven og vandet. Huset fik en altomfattende renovering mellem 2017 og 2019, men fremstår med de klassiske detaljer fra den kendte arkitekt Egil Fischer, der også stod bag Molskroen.

Hvis villaen bliver solgt for de 30 millioner kroner, som den er sat til salg for, så vil det være en af de dyreste villaer, der er blevet solgt i Aarhus de seneste mange år. Salgsprisen på den solgule villa er desuden steget markant, siden den blev solgt i 2015. Dengang blev den ifølge Boliga.dk solgt for 9,1 millioner kroner.

Det er ejendomsmægler Lilienhoff, der står for salget af den historiske villa, som du kan se flere billeder af her.

Publiceret 25 June 2020 19:30