Andreas Rasch-Christensen fra Brabrand IF Fodbolds bestyrelse er meget tilfreds med klubbens kunstgræsbane på Engdalsvej.

Andreas Rasch-Christensen fra Brabrand IF Fodbolds bestyrelse er meget tilfreds med klubbens kunstgræsbane på Engdalsvej. Foto: Kim Skovrup Andersen

Halvandet år efter ny kunstgræsbane:

Brabrand IF forbereder sig på endnu flere medlemmer

Fodbolden i Brabrand får mere trange kår, hvis medlemstallet i områdets største fodboldklub stiger proportionalt med befolkningsvæksten

Af
Anders Michaelsen og Kim Skovrup Andersen

Idrætsfaciliteter Med udsigt til at få 1.967 indbyggere per boldbane i 2030 vil lokalsamfundet Brabrand-Gjellerup komme til at ligge i den tunge ende i kommunen. Det vil sandsynligvis presse faciliteterne i områdets største fodboldklub, Brabrand IF.

I november 2018 kunne klubben indvie en kunstgræsbane efter fire års målrettet arbejde og med den fremtidig befolkningsvækst, kan det godt blive aktuelt igen.

"Det mest nærliggende er at anlægge yderligere en kunstgræsbane, hvis vores medlemstal stiger proportionalt med befolkningsvæksten. Vi ved, det er svært i Aarhus Kommune, hvor der er virkelig mange om buddet. Ellers er vi tvunget til at tænke kreativt og forsøge at lave streetfodbold eller andet, fordi vi mangler plads," siger Andreas Rasch-Christensen, der er bestyrelsesmedlem i Brabrand IF Fodbold, hvor han blandt andet er eliteansvarlig. Desuden var han med til at søge fondsmidler til førnævnte kunstgræsbane, som har løftet hele området og klubben.

"Det er helt vildt, hvad kunstgræsbanen har betydet for vores klub. Der er kommet et helt andet liv i klubben. Tidligere døde noget af det liv sen eftermiddag og i vinterhalvåret, men nu er det noget helt andet," fastslår han.

Brabrand IF's fodboldafdeling har i dag 700 medlemmer, og ifølge Andreas Rasch-Christensen er der plads til 100 flere med de nuværende faciliteter.

"Det er klart, at hvis vores medlemstal begynder at stige - og det kan man sagtens forestille sig med befolkningsvæksten - så får vi et behov, og der er vi udfordret, fordi vores muligheder for udvidelse i nærområdet er begrænsede. Hvis man gerne vil fremme fodbolden og fastholde de unge i fodbolden, betyder faciliteter bare meget. Det er vigtigt, at vi kan tilbyde nogle ordentlige faciliteter året rundt," siger Andreas Rasch-Christensen og tilføjer:

"Jeg synes, det ville være ærgerligt, hvis vi ikke ville kunne udvide proportionalt med befolkningstilvæksten. Også fordi vi har nogle ambitioner om at gøre en hel masse på breddesiden i forhold til nogle af de udsatte grupper, der er her i området. Vi vil og skal involvere os, men det betyder også, at vi skal have muligheden for at tage flere børn ind løbende og blive en større klub."

Artikelserie

Hvor skal vi være? Mangel på idrætsfaciliteter i Aarhus

I den kommende tid belyser Lokalavisen Aarhus problemstillingerne angående manglende idrætsfaciliteter i kommunen. Hvor stort er problemet, og hvad betyder det for foreningslivet, at kommunen ifølge flere undersøgelser ikke kan tilbyde idræt til alle borgere i lokalområdet. Vi hører gerne fra dig, hvis du har nogle inputs til artikler. Skriv til ksa@lokalavisen.dk

Publiceret 11 June 2020 10:00