Illustration: SK Ejendomsudvikling

Illustration: SK Ejendomsudvikling

82 lejeboliger på vej:

Her kan man bo med svigermekanikken

Nyt projekt i Lisbjerg indeholder boliger, hvor flere generationer kan leve under samme tag

I Italien er det populært, men i Danmark knap så udbredt.

Men et nyt boligprojekt i Lisbjerg kaldet Bakkehusene vil nu indeholde boliger, hvor børnefamilien kan bo sammen med bedsteforældrene.

Byrådet vedtog onsdag salget af en stor grund i Lisbjerg tæt ved Lisbjergskolen, hvor SK Ejendomsudvikling skal stå for det lidt anderledes projekt, som indeholder 82 boliger i to-tre etager.

Projektet byder både på mindre to-værelses lejligheder i stueplan med egen have, som henvender sig til expats, studerende og seniorer, fritliggende fire-værelses byhuse i to plan oplagt til børnefamilier, og til sidst generationshuset i tre etager, hvor børnefamilier kan bo og leve sammen med bedsteforældre i en samlet enhed, men alligevel lidt hver for sig.

Her skal boligerne opføres.

Her skal boligerne opføres.

Bakkehusene henvender sig til både unge og gamle, singler og familier som ønsker at bo i den nye bymidte. Dermed bidrager projektet med en alsidighed i forhold til de mennesker, der ønsker at bosætte sig i området," siger Kim Branick, medejer af SK Ejendomsudvikling, i en pressemeddelelse.

Gennem ejendommen løber et stisystem, som er forbundet med Lisbjergskolen og de grønne rekreative forbindelser uden for ejendommen. Inde i området anlægges grønne friarealer til ophold og leg.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), mener, at projektet spiller godt ind i delstrategierne for området.

”Byggeriets udformning sikrer den tæthed, vi ønsker os i Lisbjergs nye bymidte samtidig med, at filosofien om at leve flere generationer under samme tag bidrager til en mangfoldig by."

dp

Publiceret 11 June 2020 13:43