Havnebadet på Aarhus Ø har været enormt populært siden åbningen i 2018. Foto: Byrd/kortsen

Havnebadet på Aarhus Ø har været enormt populært siden åbningen i 2018. Foto: Byrd/kortsen

Socialdemokratiet:

Vandet ved Aarhus Ø skal udnyttes nu

Det borgmesterbærende parti vil sætte gang i en undersøgelse af, hvordan man udnytte vandet rundt om Aarhus Ø til gavn for borgerne

Af
Danni Paulsen

De høje arkitektbygninger tårner op ude på Aarhus Ø, og byens nyeste bydel er i en rivende udvikling. Men nu skal der ikke blot ske noget på lands, men også til vands.

Det mener Socialdemokratiet, som til onsdagens byrådsmøde har stillet et tillægsforslag i debatten om udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø.

"Vi ser, at der er et uforløst potentiale omkring vandet dernede, og i takt med at byen vokser, vil det være godt, hvis man kan bruge havnearealerne til rekreative formål til byens borgere," siger politisk ordfører, Anders Winnerskjold.

Han kigger mod København, hvor man i stor stil har udnyttet havnearealer og kanaler.

"Det er ret fedt, at man i en stor by så let kan komme ud at bruge vandet. Og en ny undersøgelse viser, at aarhusianerne synes, at vand og natur er en af de helt vildt fede ting ved Aarhus, så vi skal udnytte de naturlige områder, vi har," slå Winnerskjold fast.

For 0-100-årige borgere

Indtil videre har meget af fokus på Aarhus Ø været på byggeriet, men Socialdemokratiet mener, at tiden er moden til at kigge på vandet der omkranser bydelen.

"Det har været på tale, men mange år ude, og det har ikke været noget, byrådet skulle tage stilling til endnu. Men vi synes, der er en oplagt mulighed for at gå i gang nu, fordi Molslinjen flytter til efteråret, og vi ved ikke, hvordan det område skal bruges. Området bliver mere og mere levende med butikker, spisesteder og forhåbentlig en skole i fremtiden, så nu bør vi også rette fokus på den store ressource bydelen har hele vejen rundt."

Har I gjort jer tanker om, hvad der skal laves derude?

"Det er jo meget tidligt i processen, og vi vil have alle interessenter inddraget, men for os handler det om at skabe aktivitet på vandet for alle fra 0-100 år. Det kan eksempelvis være gode fiskeforhold for ældre borgere, en større kabelbane til de unge, og noget skoletjeneste, hvor børn fra hele byen kan komme ned og undersøge havnemiljøet. Sådanne ting kunne det være, men vi er helt åbne og vil gerne have alle til at byde ind."

Havnebadet er jo ekstremt populært og har også været overfyldt til tider. Ser du, at man kunne skabe yderligere badeforhold på Aarhus Ø?

"Det er helt oplagt, men så skal vi også have sikret, at vandkvaliteten er god nok. Men det bør bestemt indgå i processen. Havnebadet er vildt fedt og populært om sommeren, så det skal vi da gøre mere af," fastslår Anders Winnerskjold.

Publiceret 10 June 2020 14:20