En del af Graven bliver omdannet til sommergågade.

En del af Graven bliver omdannet til sommergågade. Foto: Benjamin Nørskov.

Her er al færdsel fra i dag på fodgængernes præmisser

Sommergågader skal give mere liv i midtbyen og hjælpe handelslivet

Dele af Vestergade, Graven og Klostergade i Aarhus C er fra i dag gjort til sommergågade. Biler og cykler må gerne køre i gaden, men ikke hurtigere end 15 km/t, og de skal indordne sig på fodgængernes præmisser.

Der bliver opsat store kummer med blomster, og der kommer skiltning samt grafik på belægningen for at markere, at al færdsel i gaderne frem til 19. oktober er på fodgængernes præmisser.

Graven og Vestergade var også omdannet til sommergågade sidste år, og i år bliver sommergågaden i Graven forlænget et stykke ad Klostergade.

"Sommergågader giver mere liv i midtbyen. og attraktive og hyggelige byrum og bymiljøer understøtter samtidig erhvervslivet i gaderne. Derfor gentager vi succesen igen i år og foreløbigt de to kommende år,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Sommergågader i midbyen.

Sommergågader i midbyen. Illustration: Aarhus Kommune

Samtidig får de erhvervsdrivende lov til at opstille plantekummer, gadestativer, borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

”Den lave hastighed i gaderne giver os mulighed for at bruge gaden på en ny måde. Vi kan gøre dem mere grønne med planter og blomster og udvide med udeservering. Vi vil gerne udvikle en gade, hvor man har lyst til at sætte sig,” siger John Hermansen, formand for Vestergadeforeningen.

jr

Publiceret 10 June 2020 15:20