Astrid Wierzba og Steffen Wich foran Skovbakkens afdeling i Vejlby Risskov Centret. De har store fremtidsvisioner for idrætscenteret i et område, der i de kommende år oplever en befolkningsvækst på 18.000 mennesker.

Astrid Wierzba og Steffen Wich foran Skovbakkens afdeling i Vejlby Risskov Centret. De har store fremtidsvisioner for idrætscenteret i et område, der i de kommende år oplever en befolkningsvækst på 18.000 mennesker. Foto: Kim Skovrup Andersen

De har store planer for Vejlby-Risskov Centret

IK Skovbakken igangsætter transformation, der skal skabe flere fællesskaber og aktiviteter i området

Af
Kim Skovrup Andersen

Projekt Få steder i Danmark har så mange idrætsfaciliteter og sportsgrene samlet på et så koncentreret sted som i Vejlby-Risskov Centret.

Og med boliger, der skyder op mange steder i nordbyen, ser befolkningsprognosen ud til at stige med cirka 18.000 nye indbyggere i nærområdet. Områdets største spiller er den lokale idrætsforening IK Skovbakken, og her vil man udnytte muligheden.

'Nordbysamlingen' er arbejdstitlen på en omfattende transformation, som hele Vejlby-Risskov Centret skal gennemgå i de kommende år.

Hovedaktørerne i denne transformation er IK Skovbakkens hovedformand Steffen Wich og foreningens udviklingsansvarlige Astrid Wierzba. Førstnævnte er nok mest kendt for sit virke som mangeårig cheftræner for basketball-klubben Bakken Bears, men han har også kastet sig ud i et formandskab for IK Skovbakken, som har cirka 9.000 medlemmer.

"Min drøm som hovedformand herude er at prøve at få lavet en udviklingsplan, hvor alle kan være med, og alt kan udvikle sig. Vi bliver nødt til at forholde os til de mange nye tilflyttere, der kommer i den kommende tid. 18.000 mennesker er sindssygt mange. Det skal vi se som en foræring til at udvikle os. Vi skal spille på mange målgrupper og parametre, og samtidig ikke lave noget, der er kontraproduktiv i forhold til de helt traditionelle og klassiske idrætsgrene og foreninger. Tværtimod skal vi ind og understøtte dem. Der er det, der driver mig i det her projekt," forklarer Wich.

Give tilhørsforhold

Det handler med andre ord om at få aktiveret folk, så de kan få et tilhørsforhold til Vejlby-Risskov Centret, som ikke kun skal være et sted, man tager hen, når man skal træne.

"Jeg synes, det kunne være lækkert at skabe et lokalt samlingssted, der også fungerer som et rekreativt område. Hvor der både er plads til alle mulige forskellige sportsgrene, og hvor vi forhåbentlig også begynder at lave noget mere på tværs af afdelingerne, men også at vi inviterer nogle flere ind i vores fællesskab. Både de 18.000, der er på vej, men også dem i nærområdet, der ikke kommer i dag," siger Astrid Wierzba.

Flere nye aktiviteter er kommet ind under foreningens vinger for nylig som aktiviteter for seniorer, men der er mange fremtidige idéer på tegnebrættet. Der er helt konkrete planer om opførelse af flere udendørs fællesskabsområder, som skal finansieres af forskellige fonde.

Duoen arbejder i øjeblikket på et stort borgermøde 16. september.

"Vi vil holde et borgermøde for at høre, om der er nogen, der har nogle fede idéer, som kan være med til at få dem til at komme her. Vi har selv nogle idéer, men det er jo ikke sikkert, at vores fantasi rækker, så det er derfor, vi gerne vil involvere folk," forklarer Steffen Wich, der nævner, at IK Skovbakken på det kommende borgermøde også vil komme med nogle konkrete visioner og drømme, som foreningen har for området.

Fakta

  • Vejlby Risskov Centrets idrætsanlæg består af opvisningshal, tre træningshaller, to gymnastiksale, en svømmehal, en idrætshøjskole, to springhaller, en squash- og tennishal samt et væld af udendørs tennis- og fodboldbaner. Idrætshøjskolen Aarhus har også til huse i centret. Centret blev indviet tilbage i 1969.
  • Skovbakkens Steffen Wich og Astrid Wierzba har nu sat gang i processen med 'Nordbysamlingen', der for alvor kommer på dagsordenen til et stort borgermøde 16. september i centret. Lokalavisen Aarhus følger denne proces.

Publiceret 07 June 2020 08:00