Billede fra onsdag, hvor der igen blev startet en brand i den gamle IBM-bygning. Foto:

Billede fra onsdag, hvor der igen blev startet en brand i den gamle IBM-bygning. Foto: Øxenholt Foto

Se billederne:

Sådan kommer hærget spøgelsesbygning til at se ud inden længe

Den gamle IBM-bygning på Bytoften bliver omdannet til 312 lejligheder

Der er blevet skrevet meget om den brand- og hærværksplagede bygning, der tidligere har huset tech-giganten IBM.

Bygningen har siden 2014 sygnet hen og er blevet opholdssted for kedelige personager, og så sent som onsdag aften måtte politi og brandvæsen igen, igen, igen rykke ud til en påsat brand.

Men der er lys for enden af tunnelen for Vejlby-borgerne, der har skullet leve med den utrygge øjebæ. I januar startede en delvis nedrivning, og i slutningen af maj vandt CASA A/S hovedentreprisen på opførslen af et 14.000 kvadratmeter stort kollegiebyggeri.

"Et stort kollegie i hjertet af Vejlby bliver attraktivt for at godt studieliv. Nærhed til alt samt mulighed for at opbygge et trygt og godt fællesskab. Vi glæder os til at træde ind i byggefasen i et projekt, som har været på vej siden 2013, og som nu bidrager til Vejlby som en bydel for alle befolkningsgrupper med gammelt og nyt byggeri i stor kvalitet," siger Per Juulsen, direktør for bygherre, Kollegiekontoret i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Det nye projekt er først og fremmest en renovering af to af de eksisterende bygninger. Bygningerne nedbrydes indvendigt og transformeres til 132 kollegielejligheder. Udover de eksisterende bygninger opføres der tre nye bygninger, hvor yderligere 180 kollegielejligheder bliver til samt et tilhørende fælleshus.

"Vi er både stolte og glade for at være blevet betroet med opgaven. Kombinationen af renovering og nybyg giver mulighed for at trække på flere af vores kompetencer på samme tid, hvilket gør projektet ekstra interessant for os," siger Torben Modvig, CEO i CASA A/S.

De 312 lejligheder forventes at stå klar inden skolestart 2022, og prisen bliver cirka 167 millioner kroner.

Illustration: P+P Arkitekter

Illustration: P+P Arkitekter

Illustration: P+P Arkitekter

Illustration: P+P Arkitekter

Illustration: P+P Arkitekter

Illustration: P+P Arkitekter

dp

Publiceret 04 June 2020 15:04