Steffen Rasmussen arrangerer tur til Ree Park for økonomisk trængte familier.

Steffen Rasmussen arrangerer tur til Ree Park for økonomisk trængte familier. Foto: Pressefoto

Steffen Rasmussen vil hjælpe trængte børnefamilier

Der er mange familier, der ikke har råd til at tage deres børn med til for eksempel Ree Park - det vil Steffen Rasmussen nu lave om på

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

velgørenhed Han er kendt for at gøre en masse gode ting for andre, han har de udsatte borgere i fokus, og endnu en gang er hans gode hjerte løbet af med ham. Steffen Rasmussen, der er indehaver af Center For Social Nytænkning i Aarhus C, har besluttet sig for at arrangere en tur til Ree Park og Kattegatcentret for økonomisk trængte børnefamilier.

"Det begyndte med, at jeg kom til at tænke på de mange mennesker, der lige nu sidder derhjemme og i forvejen har det svært. Samtidig har de ingen penge til at gøre noget for deres børn, nu hvor samfundet åbner igen. Min kæreste fortalte mig, at hun som barn var med på en tur for familier, der ikke havde særligt mange penge. Hun vidste ikke, at det var sådan en slags tur, men hun havde en fantastisk oplevelse. Jeg tænkte, at det ville være nemt at arrangere, så fra idé til handling gik der cirka en dag," siger 34-årige Steffen Rasmussen fra Egå .

Splejser om turen

Planen er, at dem, der har lyst, kan sende et bidrag til turen, og på den måde er man mange om at splejse om oplevelsen til de økonomisk trængte børnefamilier.

"Det kan være enlige forsørgere, børn der er anbragt udenfor hjemmet eller andre trængte børnefamilier, der kan komme på tur. Jeg arbejder ud fra tillid, så jeg regner med, at dem, der henvender sig, har behov for hjælp til en god tur. Jeg kommer til at tale med alle, der tilmelder sig, så jeg har en god fornemmelse af dem," fortæller Steffen Rasmussen, der i 2019 blev kåret til Årets Folkehjælper i Aarhus.

Det er meningen, at der skal cirka 70 mennesker med på turen, og på fem dage har han fået 16.000 kroner. En tur til Ree Park koster 21.000 kroner, så den, ved han med sikkerhed, bliver en realitet, men om der kommer nok penge ind til en tur til Kattegatcentret, må tiden vise. For at det kan lade sig gøre, har han brug for, at der er flere, der vil være med til at splejse om turen.

"Jeg har fået væsentligt flere likes end beløb. Jeg er ærgerlig over, at det ikke er gået lige så stærkt, som når jeg plejer at samle ind, men jeg er meget glad for hver eneste beløb, der er kommet ind. Selv om jeg ikke har det fulde beløb til Ree Park-turen endnu, så smider jeg selv resten af beløbet i puljen - for turen bliver ikke aflyst. Børnene skal af sted, og de skal have en god oplevelse," siger han.

Alle beløb er velkomne

Indtil videre har der været to store beløb, der er tikket ind - et på 3.000 kroner og et på 500 kroner, mens resten har været en række mindre beløb, og alt tæller - han er taknemmelig for hver en krone, der kommer ind.

Han forsikrer også, at man ikke skal tro, at der pludselig kommer for mange penge til turen, for så bliver der enten arrangeret tur nummer to, som så vil gå til Kattegatcentret, eller også bliver turen til Ree Park endnu bedre.

"Det skal være så godt som overhovedet muligt for dem, der skal med. Hvis der bliver penge til det, kan det være, at der ligger en lille gave til alle børnene, når de kommer ind i bussen, ligesom der vil være balloner i gangen, så turen til og fra Ree Park bliver mindeværdig og en god oplevelse for dem. Der er ingen tvivl om, at det er børnene, der er i centrum for den her tur," siger han.

Børn på tur

  • Hvis man vil støtte Steffen Rasmussens tur, kan man sende et beløb på MobilePay til tlf.: 26195278
  • Turen til Ree Park kommer til at foregå i september, og turen til Kattegatcentret, hvis det lykkes med den, foregår i oktober
  • Tilmeldingen til turen åbner, når deltagerne er på plads - man kan holde øje på Facebook.com/steffenrasmussen2014 - her vil han lægge yderligere informationer op

Publiceret 04 June 2020 06:00