Arkivfoto:

Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen

Havnebadet åbner i næste uge

Havnebadet på Aarhus Ø åbner i næste uge med corona-restriktioner

Det er på mandag fra klokken 10, at du igen kan iføre dig svømmetøj og smutte i havnebadet på Aarhus Ø. Men åbningen af det populære havnebad, der blev indviet i 2018, bliver under særlige vilkår som følge af coronapandemien. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Havnebadet har været savnet i de første varme sommerdage, og jeg er derfor glad for, at vi nu endelig får mulighed for at åbne. Hvert eneste lille skridt, vi får lov til at tage mod en hverdag, som vi kender den, er godt nyt. Så selvom det ikke bliver et havnebad, som det plejer, er jeg glad for, at vi nu igen kan byde aarhusianere og gæster velkommen, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) i pressemeddelelsen.

Når havnebadet på mandag åbner, vil der blive holdt øje med, at myndighedernes krav til afstand overholdes. Antallet er besøgende på Havnebadet er reduceret fra de sædvanlige 350 til maksimalt 125. Omklædningsrum og saunaer vil være lukkede, men det er muligt at benytte de udendørs brusere.

”Det er ikke den optimale situation. Vi ønsker selvfølgelig, at så mange som muligt får glæde af det fantastiske havnebad. Men vi glæder os til at byde velkommen til endnu en sommer på havnebadet og opfordrer de besøgende til at vise hensyn til hinanden og eventuelt ventende gæster. Vi følger løbende situationen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og vi er klar til med kort varsel at justere på retningslinjerne, ” siger Heidi Frostholm Holch, der er leder af Aarhus Kommunes idrætsanlæg.

Forud for åbningen har der været en dialog med politiet, og den vil fortsætte i den kommende tid, oplyses det i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at vagter fra Securitas vil være til stede i hele åbningstiden og sikre, at der ikke er flere personer på Havnebadets område end tilladt.

Det er muligt løbende at følge med i, hvor mange personer der er på Havnebadet via Securitas' app ”Havnebadet”, der kan downloades til iPhone.

jwh

Publiceret 04 June 2020 14:20