Lone Maxim (til venstre) og Susanne Klintrup Jensen er to af dem, der skal betjene kunderne i den nye KM Mode i Frederiksgade.

Lone Maxim (til venstre) og Susanne Klintrup Jensen er to af dem, der skal betjene kunderne i den nye KM Mode i Frederiksgade. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

KM Mode slår dørene op til butik nummer tre

Frank Trend Poulsen er klar med den tredje KM Mode-butik. Denne gang åbner der en i Frederiksgade

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

butiksliv Mens andre må dreje nøglen i disse corona-tider, sætter dametøjsbutikken KM Mode nøglen i døren til endnu en butik.

I forvejen ligger der en i Veri Center og Viby Centret, og fra onsdag 3. juni er der også en i Frederiksgade 24, der hvor der tidligere har ligget en Lau Rie.

Den lukkede, og så slog indehaver af KM Mode, Frank Trend Poulsen til.

"Vi er i nord og syd, og vi ville gerne ind til midtbyen, da vi har en del kunder herfra. Vi ligger tæt på Busgaden, og vi ved godt, at der er rigtig mange, der ikke gider parkeringsbøvlet i midtbyen, men vi ved også, at vi har mange kunder, der kommer herfra, og de får nemmere ved at komme hertil nu," siger Frank Trend Poulsen.

Frank Trend Poulsen er indehaver af nu tre KM Mode-forretninger i Aarhus. En i Viby Centret, en i Veri Center og nu også en i Frederiksgade.

Frank Trend Poulsen er indehaver af nu tre KM Mode-forretninger i Aarhus. En i Viby Centret, en i Veri Center og nu også en i Frederiksgade. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Lige inden lockdown

To uger inden Mette Frederiksen trykkede på luk-ned-knappen, var Frank Trend Poulsen i dialog med udlejeren af Frederiksgade 24, og set i bakspejlet havde han nok ikke turde, hvis han vidste, at corona ville lukke vores samfund ned, som tilfældet har været.

"Nu er vi i den situation, men på den lange bane tror jeg, at det var den rigtige beslutning at åbne her i midtbyen også. Hånden på hjertet, så har vi selvfølgelig en masse varer på lager, som vi ikke har fået solgt de seneste måneder, men vi er kommet rigtig godt i gang igen, og både kunderne og pigerne i butikken er glade for, at vi har åbent igen," siger Frank Trend Poulsen.

Renovering af butikken

Nøglerne til den nye butik blev overdraget søndag 24. maj, og så er dagene frem mod 3. juni blevet brugt på at renovere og klargøre forretningen. Det bliver med en gammel kending bag disken, for Lone Maxim er blevet butiksbestyrer i Frederiksgade. Tidligere var hun ansat hos Lau Rie på samme matrikel, inden hun kom til KM Mode i Veri Center, og nu er hun altså retur i tidligere vante rammer. Derudover er Susanne Klintrup Jensen også en "gammel" kending for kunderne.

Susanne Klintrup Jensen (til venstre) og Lone Maxim er begge

Susanne Klintrup Jensen (til venstre) og Lone Maxim er begge "gamle" kendinge for kunderne i KM Mode. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Der er mange af vores kunder, der har brug for god service og vejledning, og det får de hos os. Vi oplever, at der er stor tillid til vores ekspedienter, og at kunderne ved, at vi har et bredt udvalg. Vi har op til 20 forskellige mærker i butikkerne, og med tre butikker får vi mulighed for at servicere kunderne endnu bedre. Hvis en størrelse ikke er i den pågældende butik, er der mulighed for, at den er i en af de andre to. Vi kan hurtigt komme mellem de tre butikker, da vi ikke skal ud på lange køreture, og det er helt klart en fordel," siger indehaveren af KM Mode.

Bliver ved de tre

Man kunne fristes til at tænke, at det ville være logisk også at åbne en butik i vest, da der er en i nord, syd og midt nu, men det er ikke planen.

"Vi bliver ved de tre butikker. Vi synes, at vi dækker byen godt. Det er helt bevidst, at vi har valgt at placere os her i Frederiksgade, for der er noget at komme efter her. Vi ved godt, at Aaskov (dametøjsbutik, red.) ligger næsten lige ved siden af os, men vi synes kun, det er positivt, at der er flere forretninger ved siden af hinanden. Selv om vi er konkurrenter, så er vi også kolleger," siger Frank Trend Poulsen med et smil.

Navnet til butikken opstod i øvrigt for 40 år siden, da det var en Karen Marie, der i sin tid åbnede i Veri Center, og man har valgt at holde fast i navnet.

Publiceret 03 June 2020 15:00