Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

14,5 millioner kroner ekstra til folkeskolerne i Aarhus

Ny aftale giver folkeskolerne i Aarhus Kommune flere penge, som skal bruges til at ansætte flere lærere for

Folkeskolerne i Aarhus Kommune kan glæde sig over et noget større økonomisk råderum til at ansætte flere lærere for. Det er nemlig resultatet af en aftale, som regeringen sammen med støttepartierne og Alternativet netop har indgået. Den skal helt præcis give 275 millioner kroner ekstra til landets folkeskoler.

I Aarhus Kommune betyder aftalen, at der i år vil være 14,5 millioner kroner til flere lærere på kommunens folkeskoler. En nyhed, som ikke overraskende glæder Thomas Medom (SF), Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

”Det er fantastisk at se, at efter årevis med smalkost bliver skolerne endelig prioriteret. Der bliver nu lidt mere tid til børnene og bedre vilkår for lærerne og der er ingen tvivl om skolerne længe har haft brug for pengene,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Nu gælder det om at få pengene ud til skolerne hurtigst muligt, så børnene kan få glæde af dem.”

For at pengene hurtigt kan komme ud og gøre gavn i folkeskolen, bliver kommunerne tildelt dem direkte og uden en forudgående ansøgning. Pengene bliver fordelt efter elevtal i folkeskolen, og tilskuddet skal komme oven i kommunernes vedtagne budgetter på folkeskoleområdet for 2020.

Det landsdækkende beløb vil gradvist stige og vil i 2023 være på 807 millioner kroner i 2023 og frem.

”Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til at sikre flere lærere i folkeskolen, og at folkeskolen får de nødvendige rammer og ressourcer. Folkeskolens betydning for samfundet kan ikke overvurderes, og derfor er jeg glad for, at regeringen og regeringens støttepartier har taget ansvar for at gå sammen om at investere i flere lærere til folkeskolen,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

jwh

Publiceret 03 June 2020 10:35