Grønne områder lige foran boligerne skal lokke alle generationer til. Foto: Nybolig

Grønne områder lige foran boligerne skal lokke alle generationer til. Foto: Nybolig

Grunden husede folkeskole i 64 år:

Nu er der stor efterspørgsel på nyt boligprojekt i Risskov

Risskov Husene, som er et nyt boligprojekt i Aarhus Nord, fik de første nye lejere 1. maj., og flere står klar til at overtage i de nye blokke

Af
Martin Jørgensen

byggeri 3. oktober 2018 blev den dengang 64 år gamle Vejlby Skole revet ned. De røde bygninger blev jævnet med jorden, og allerede da den første mursten blev flækket, stod et nyt projekt klar til at se dagens lys.

Halvandet år senere har de første lejere flyttet møbler og hverdagen ind i det boligprojektet, der går under navnet Risskov Husene. Det hele står endnu ikke færdigbygget, men der er stor begejstring at spore hos ejendomsmægleren.

"Noget af det fedeste ved Risskov Husene er, at der er så meget luft omkring bebyggelserne derude med store grønne områder, som folk kan nyde," siger Kia Bloch, der er ejendomsmægler hos Nybolig og ansvarlig for udlejning af boligerne, hvis placering høster store roser.

"Det ligger jo perfekt op ad boldbaner, og der er lys og luft. Det er noget, som folk virkelig efterspørger, når de kigger efter ny bolig. De vil gerne have, at de kan sidde på terrassen, og at der er mulighed for at få noget horisont at kigge på."

Beholdt aulaen

Helt konkret er der byggeprojektet tale om seks punkthuse med 167 lejligheder samt 11 kæder med 47 rækkehuse. Boligerne er placeret på en sådan måde, at de danner ramme om et grønt område. Midt i det hele er der et fælleshus, som beboerne kan bruge til alverdens gøremål.

Og stedet har bevaret noget af den historiske ånd. For selvom man sagde farvel til Vejlby Skole i 2018, så har folkene bag projektet alligevel valgt at beholde nogle af skolens gamle lokaler. Den gamle aula er nemlig forvandlet til Risskov Husenes nye samlingspunkt.

Området set fra oven. Foto: Nybolig

Området set fra oven. Foto: Nybolig

"Aulaen var jo kendt i området, og hvis man har boet derude, så har man helt sikkert kendt til aulaen på Vejlby Skole," siger Kia Bloch og tilføjer:

"Og så er den jo bare vildt flot og kommer fremover til at fungere som et samlingssted, hvor beboerne kan mødes. Det er helt klart noget, vi mærker en efterspørgsel på. At man har mulighed for at få det sammenhold og et sted, hvor man kan mødes."

Fælleshuset vil kunne blive brugt til forskellige aktiviteter, og det vil være muligt at leje stedet, hvis man bor i Risskov Husene.

Over al forventning

Risskov har den fordel, at det er placeret tæt på by, vand og skov, og netop det faktum er da også noget, som ejendomsmægleren fornemmer som et kæmpe plus, når boligerne skal udbydes.

"Det er placeret så godt. Der er legeplads udenfor til de små, og Veri Centret er tæt på, så den mulighed er der også for de ældre."

Og interesserede er der nok af. Interessen er bred, og flere generationer har allerede henvendt sig.

"Vi er kommet rigtig godt fra start. Den første blok, som har stået klar fra 1. maj er næsten fuldt udlejet, og der er allerede flere, der har vist interesse for den næste blok, og vi synes, at det er gået over al forventning."

Publiceret 29 May 2020 08:00