Foto:

Foto: Jack Fridthjof, TV Aarhus

Tivoli Friheden er åbnet med "sprittere" og "corona-vagter"

Aarhusianerne kan igen tage i Tivoli Friheden, som åbnede fredag til en ny sæson, der byder på flere forandringer

Af
Jonas Wrede Hansen

Aarhus "Gamle traditioner. Nye vaner."

Sådan omtaler Tivoli Friheden selv årets åbning på parkens egen hjemmeside, og den beskrivelse passer vist ret godt.

For i bund og grund er meget det samme. Der er blot kommet en del nye retningslinjer, som både gæster og ansatte skal overholde. Derfor åbnede Tivoli Friheden da også med flere initiativer fredag, hvor portene for første gang gik op til en ny sæson.

"Der er sat afmærkninger, skærme og skilte op ved indgangen, der opfordrer til, at man holder afstand, og så er der selvfølgelig også sat håndsprit op flere steder i parken, og nogle steder er der også sat plexiglas op," fortæller Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden, til Lokalavisen Aarhus.

Han glæder sig over, at aarhusianerne atter kan hygge sig i den gamle park. Det gør han efter en lang proces, hvor han har været nødt til at udskyde åbningen tre gange på grund af coronapandemien. Oprindeligt var det i påskedagene, at forlystelser som 'Cobra' og 'Hjertekig' skulle give gæsterne et sus i maven, så blev åbningen udskudt til 17. april, så håbede Tivoli Friheden på, at det var 1. maj, der igen kunne være liv i parken. Men det var altså fredag, at det kunne lade sig gøre.

Flere nye tiltag

Faktisk måtte Tivoli Friheden ifølge Folketingets genåbning af Danmark allerede åbne onsdag, men det var først fredag, at man var helt klar til at modtage gæster i parken.

Foruden diverse skilte og afmærkninger har den aarhusianske forlystelsespark også oprettet helt nye medarbejder-grupper. Der i denne corona-tid både såkaldte 'sprittere' og 'corona-officials' klar til at sørge for, at det hele går efter reglerne. Den første gruppe har intet med alkohol at gøre, selv om navnet godt kunne antyde det. De ansatte i gruppen af 'sprittere' har simpelthen til opgave at afspritte alle forlystelser og steder, hvor der er mange mennesker i parken.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto:

Foto: Jack Fridthjof, TV Aarhus

De såkaldte 'Corona-officials' kan forklares som vagter, der skal holde øje med, at folk ikke stimler for meget sammen og guide folk til at overholde de nye retningslinjer.

"De får en særlig uniform på, så de også har autoritet, og så er det deres job at fortælle gæsterne, hvis de står for tæt," forklarer Henrik Ragborg Olesen, der samtidig oplyser, at de nyudnævnte corona-vagter også kan bede gæster om at forlade parken, hvis de ikke følger de gældende retningslinjer.

Kun en forlystelse er lukket

Der er også iværksat en række tiltag ved flere forlystelser for at undgå eventuel smittespredning. Sent onsdag kom det nemlig frem, at de vilde forlystelser kun må åbne, hvis det sker med særlige restriktioner. Det gælder de rutsjebaner og karruseller, som får gæsterne til at råbe og skrige, og dem er der flere af i Tivoli Friheden. Det har man dog fundet en løsning på, fortæller direktøren.

"Det vil kun være muligt for et hold gæster ad gangen at prøve de vilde forlystelser, og det skal være hold af personer, som er i samme smittekæde," forklarer Henrik Ragborg Olesen, der godt er klar over, at det potentielt kan medføre lange køer ved flere af de berørte forlystelser.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden.

Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden. Foto: Jack Fridthjof, TV Aarhus

"Men jeg er sikker på, at folk vil forstå det," fortsætter han.

'Illusionsfabrikken' er den eneste forlystelse, som ikke er i drift, så længe de skærpede retningslinjer gælder. Det har nemlig ikke været muligt at gøre den "corona-sikker".

Desuden vil Tivoli Friheden ikke lukke ligeså mange gæster ind i parken ad gangen, som den plejer at gøre.

"I de 117 år, at Friheden har inviteret aarhusianere i parken, har det været med et ønske om at bringe folk tæt sammen til en hyggelig dag, så det er lidt mærkeligt, at vi nu gør alt for, at folk holder afstand. Det virker forkert," lyder det fra tivoli-direktøren, der dog tror på, at gæsterne nok skal få det sjovt i den nye udgave af Tivoli Friheden.

Det handler jo blot om at holde fast i de gamle traditioner med nye vaner.

           

Indslaget er produceret af Jack Fridthjof

Sådan åbner parken

  • Tivoli Friheden slog dørene op fredag 29. maj
  • Den nye forlystelse 'Himmelrum' åbner først fredag 5. juni.
  • 'Himmelrum', 'Cobra' og 'Svinggyngerne' kører med nedsat kapacitet, imens 'Illusionsfabrikken' ikke er i drift på grund af de skærpede retningslinjer
  • Blomsterfestivalen har premiere i år og bliver afholdt hele juli måned

Kilde: Tivoli Friheden

Publiceret 29 May 2020 19:57