Aarhus Rådhus.

Aarhus Rådhus. Foto: Adobe Stock

Drikkeforbud på rådhuset og alle andre kommunale bygninger: Vandet er forurenet

Der er nedlagt forbud mod at drikke vand fra drikkevandsautomater i alle kommunale administrationsbygninger i Aarhus Kommune, herunder rådhuset.

Under coronanedlukningen og hjemsendelse af de ansatte har vandet stået stille i rørene, hvilket har givet problemer med legionellabakterier, der trives bedst i lunkent og stillestående vand.

"Vi ved, at der i bygninger med ældre rørsystemer kan opstå problemer med legionella. Derfor har vi i forbindelse med genåbningen testet vandet i 12 bygninger, og der blev fundet for høje forekomster af legionella i fem af dem," siger Katharina Nyborg, chef for Ejendomme, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til stiften.dk.

Kommunen har i den seneste måneds tid gennemskyllet bygningernes rør og installationer for at komme af med bakterierne. Det har dog i hvert fald på Aarhus Rådhus vist sig utilstrækkeligt, så her skal der i weekenden laves en kemisk rensning af rørene.

Det forventes, at drikkevandet kan drikkes, når alle de kommunalt ansatte efter planen vender tilbage på arbejde i næste uge efter pinseferien.

Udgifterne til bekæmpelsen af legionella i de kommunale bygninger løber sandsynligvis op i over en million kroner, skriver stiften.dk.

jr

Publiceret 29 May 2020 07:30