Foto:

Foto: Jack Fridthjof, TV Aarhus

Vild forlystelse i Tivoli Friheden når ikke at blive klar

Coronapandemien og en lang køretur fra Italien til Aarhus er årsagerne til, at den nye, vilde forlystelse 'Himmelrum' ikke er klar, når Tivoli Friheden fredag åbner parken til en ny sæson

Af
Jonas Wrede Hansen

I Tivoli Friheden har man ventet og ventet, og det har ikke kun været på at få lov til at åbne. Man har også ventet på to ret vigtige italienere. Men med lukkede grænser og ingen fly i luften har det været svært at få dem fragtet til Aarhus. Du undrer dig nok over, hvorfor de to italienere er så vigtige. Men det er de fordi, deres viden er nødvendig for, at Tivoli Frihedens helt nye forlystelse 'Himmelrum' kan blive bygget.

Selv om de italienske specialister endelig er i Aarhus, så når den knap 25 meter høje forlystelse dog desværre ikke at blive klar til fredag, hvor Tivoli Friheden igen åbner op for besøgende. Og det er selv om, at parken i lang tid har haft de forskellige dele til 'Himmelrum'.

"De har bare ligget og samlet støv, for det har ikke været muligt at bygge den, før italienerne var fremme," fortæller Henrik Ragborg Olesen, der er direktør i Tivoli Friheden, til Lokalavisen Aarhus.

Roadtrip til Aarhus

Det har været en længere proces med at få dem til Aarhus, for hvad gør man, når det meste af Europa er lukket helt ned?

"Normalt ville de jo bare hoppe på et fly, men det har naturligvis ikke været muligt, så de er simpelthen kørt herop fra Italien," fortæller Henrik Ragborg Olesen og forklarer, at de to italienere hele vejen var nødt til at vise et særligt papir, som var underskrevet af Tivoli Friheden, for at bevise deres ærinde i Danmark, så de kunne få lov til at passere de europæiske grænser.

Desuden blev de to italienere testet negative for covid-19, inden de kørte af sted på den lange tur fra støvlelandet med GPS'en sat til Aarhus.

Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden, ser frem til, at parkens nye forlystelse 'Himmelrum' åbner næste uge.

Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden, ser frem til, at parkens nye forlystelse 'Himmelrum' åbner næste uge. Foto: Jack Fridthjof

I denne uge nåede de så frem til udkanten af Marselisborg Skovene, hvor Tivoli Friheden ligger, men det var først onsdag, at arbejdet med at få færdiggjort den nye forlystelse kunne begynde. Derfor regner Henrik Olesen ikke med, at 'Himmelrum' åbner før næste uge.

"Den når helt sikkert ikke at blive klar til åbningen af parken, men vi forventer, at den er klar fredag, 5. juni," lyder det fra Tivoli Friheden-direktøren.

"Et monster"

Så de forventningsfulde gæster er nødt til at vente lidt endnu, før de kan prøve forlystelsen. Men skal man tro Henrik Ragborg Olesen, så er den ventetiden værd, hvis man er tilhænger af vilde forlystelser. For vild, det er 'Himmelrum', når den tre gange 360 graders cirkulation og en hastighed på 17 omgange per minut sætter gang i kroppen

"Det er et monster. Du skal forestille dig, at du sidder på en platform i en rundkreds med benene frit svævende og gynger frem og tilbage som i et piratskib for til sidst at 360 grader rundt samtidig med, at den platform, du sidder på, også roterer, så den bliver vild," fortæller Henrik Ragborg Olesen, der selv ser frem til at prøve den, når den står klar.

På grund af de nye retningslinjer er det dog kun muligt for Tivoli Friheden at lade en gruppe, der er i samme smittekæde, prøve forlystelsen ad gange.

           

Indslaget er produceret af Jack Fridthjof, TV Aarhus

Publiceret 28 May 2020 18:55