Visualisering:

Visualisering: Årstiderne Arkitekter

Spændende projekt:

226 nye leje-boliger på vej

Nye boliger på vej i det nordlige Aarhus

Nye rækkehuse, punkthuse og generationshuse er på vej til at skyde op i Lisbjerg. Det er selskabet Plushusene, som med byrådets godkendelse har vundet udbuddet og kan gå i gang med at bygge i den nordlige del af Aarhus Kommune.

Det oplyser Teknik og Miljø i kommunen i en pressemeddelelse.

”Plushusene kommer til at bidrage til, at man kan mødes på tværs af generationer, uanset om man er en børnefamilie eller aktive seniorer. Projektet giver mulighed for, at man kan mødes både ude og inde, og det vil bidrage til, at området bliver en del af en interessant og levende by,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

I det markerede område kommer Plushusene i Lisbjerg til at ligge.

I det markerede område kommer Plushusene i Lisbjerg til at ligge. Kort: Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Plushusene er et nyt bofællesskabskoncept, hvor børnefamilier og aktive voksne over 55 år bor til leje hver for sig i rækkehus eller lejlighed med fri adgang til et stort fælleshus og fælles udearealer. Projektet bygger på tre bærende værdier i form af ”sameksistens, tilhørsforhold og bæredygtighed”, som det bliver formuleret i pressemeddelelsen.

Projektet vil samtidigt fokusere på at skabe de bedst mulige betingelser for fællesskab på tværs af generationerne.

”Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene bofællesskab i Lisbjerg. Vores mål er at skabe et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge. Vi kommer til at have mange aktiviteter på stedet, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært. En vigtig aktivitet er fællesspisningen 4-5 gange om ugen. Derudover dannes klubber som f.eks. løbeklub, kortklub og vinklub,” siger Martin Kring, adm. direktør i Plushusene, i pressemeddelelsen.

Plushusene i Lisbjerg kommer til at indeholde cirka 226 boliger fordelt på rækkehuse, punkthuse og generationshuse i to til tre etager. Fælleshuset ligger centralt i bebyggelsen med blandt andet spisesal, boldspilsrum, børnehule, atelier, værksteder og gæsteværelser. Mellem husene bliver der etableret grønne leverum med opholdszoner, nyttehave og legeplads.

jwh

Publiceret 27 May 2020 16:40