Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Sådan genåbner Nordisk Films Biografer i Aarhus

Biografen i midtbyen åbner på fredag, imens biografen på Trøjborg først åbner næste uge

I mere end to måneder har Nordisk Films to biografer i Aarhus været lukket, men nu er biografchef Sarah Winther klar til at åbne igen. Det oplyser Nordisk Films Biografer i en pressemeddelelse.

På fredag, 29. maj, slår hun dørene op til Nordisk Film Biografer Aarhus C, og ugen efter, torsdag 4. juni, åbner Nordisk Film Biografer Trøjborg også igen. De to biografer har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

"Det bliver godt at kunne åbne igen. Vi har virkelig lagt os i selen, så vi igen kan være trygt sammen i biografen - på afstand. Vi overholder selvfølgelig alle retningslinjer fra myndighederne," siger biografchef Sarah Winther i pressemeddelelsen.

Biograferne i Aarhus vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne. Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

"Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores søde personale er klar til at hjælpe så alle gæster får en god oplevelse. Vi har selvfølgelig både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn klar, så biografturen kan blive - næsten - som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden," fortsætter biografchefen.

Når biograferne i Aarhus åbner, vil det blandt andet være med animationsfilmen "Fremad", den danske debutfilm "Kød og Blod" med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og "Bombshell" med Charlize Theron. Fra dags dato kan man købe billetter til biografernes film, oplyses det desuden i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 26 May 2020 18:02