Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Forslag: Mindre busterminal, men samme placering som i dag

En ny busterminal i Aarhus skal ligge samme sted som i dag, anbefaler Teknik og Miljø

Af
MARIA DALHOFF

JP AARHUS

Den kommende busterminal i Aarhus C bliver mindre end den nuværende Aarhus Rutebilstation på hjørnet af Fredensgade og Sønder Allé. Den skal også være mere indbydende end nu, men placeringen bør være den samme som i dag, lyder anbefalingen fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Aarhus Byråd skal onsdag debattere det såkaldte ”Forudsætningsgrundlag for mobilitetssystemet i forbindelse med helhedsplanlægningen for Banegårdskvarteret”. Heri er bl.a. fremtidens placeringen af busterminalen. Alternativet til den nuværende placering er ifølge indstillingen det planlagte overdækkede område Banegraven mellem Bruuns Bro og Frederiks Bro.

"Men anbefalingen er den nuværende centrale placering. Det anbefales i oplægget til byrådet samtidig, at fremtidens busterminal ikke vil få samme størrelse som i dag. Ikke alle busser skal nødvendigvis køre ind til rutebilstationen fremover. Man kan godt forestille sig at nogle busser vender et andet sted i byen på placeringer, hvor passagererne får mulighed for at skifte til Letbanen eksempelvis," siger rådmand Bünyamin Simsek (V), Aarhus Kommune.

En ny retning

Ifølge rådmanden er der dog endnu ingen fastlagte planer for udviklingen af Banegårdskvarteret, som i helhedsplanen dækker området fra Banegårdspladsen til den nuværende Aarhus Politigård.

"Byrådet skal nu give udviklingsprojektet en ny retning. Det handler bl.a. om fremkommelighed og om, hvordan vi får en banegårdsplads og busterminal, der byder folk velkommen på en anden og bedre måde end i dag," siger rådmanden.

Forudsætningsgrundlaget skal udstikke rammerne for, hvordan de enkelte mobilitetsformer skal prioriteres og indpasses i området og det samlede aarhusianske mobilitetssystem. Teknik og Miljø vil senere i 2020 vil fremlægge en samlet plan for byrådet med henblik på en efterfølgende offentlig høring.

Publiceret 26 May 2020 20:36