Nu kan du sortere affald ved Moesgaard Strand og Bellevue Strand.

Nu kan du sortere affald ved Moesgaard Strand og Bellevue Strand. Foto: Aarhus Kommune.

Nyt i Aarhus: Kommunen beder dig sortere affald på strande og i byparker

I løbet af sommeren kan aarhusianerne sortere deres affald ved Moesgaard Strand, Bellevue Strand og i Botanisk Have og Åparken.

”Aarhusianerne er generelt rigtig gode til at sortere deres affald, når de er hjemme. Det håber jeg også, de vil være, når de er ude. Det er vigtigt, at vi sorterer vores affald uanset, hvor vi er, fordi det er en vigtig ressource, som vi skal sørge for at udnytte bedst muligt. Vi har også et fælles ansvar for, at vores by er ren og pæn, så man har lyst at bo i den og besøge den, og det gælder uanset, om det er midtbyens smalle gader eller i skovene og på strandene,” siger Teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra kommunen.

Der bliver opstillet to centrale og meget synlige affaldsstationer med rummelige containere ved begge strande, og samtidig fjernes de mange mindre affaldsspanden på strandene.

Foto: Aarhus Kommune

”De små affaldsspande på stranden giver ikke mulighed for, at man kan sortere sit affald, og de har en ret begrænset kapacitet. Desværre oplever vi derfor jævnligt, at strandens gæster vælger at sætte deres affald ved siden af en fuld spand, og så kan affaldet nemt komme på afveje og for eksempel blæse i havet. De nye affaldscontainere skæmmer ikke selve stranden og er samtidig så store, at der er god plads til ispapir, tomme flasker og pizzabakker,” fortæller Kim Gulvad Svendsen, der er driftschef Teknik og Miljø-afdelingen.

Affaldssorteringen på de fire udvalgte steder i Aarhus er et forsøg, der finder sted frem til august.

Forsøg med affaldssortering i det offentlige rum er en del af budgetforliget 2020. Forsøget finansieres af Kommunens Klimafond.

jr

Publiceret 25 May 2020 11:19