Præsteklumme: En stor lettelse

Af
sognepræst Torben Tramm

Helligåndskirken

præsteklumme På søndag skal vi høre et utroligt glædeligt budskab. Rigtigt mange af os går nok rundt med en forestilling om, at kristendommen handler om forbud og glædesløshed, ingen dans og kortspil og helst ikke mange smil og for megen glæde, for så sænker man jo paraderne og glemmer at være bevidst om, hvor dårligt og skidt et menneske, man er. Og så vil Gud jo nok ikke have noget at gøre med én.

Men intet kunne være mere forkert! Billedet af Gud som en sur gammel mand, en fejlfinder, der sidder og holder øje med, om vi nu begår fejltrin, så han kan komme til at slå ned på det med det samme og straffe hurtigt, hårdt og konsekvent, holder slet ikke. Gud er ikke sådan én, der vogter på os og kommer efter os, hvis vi træder ved siden af, Gud er ikke imod os.

Gud er FOR os! Han vil os. Og han vil os det godt. Han har sat verden i verden og os ind i den, givet os livet og betroet os hele denne vidunderlige klode, ikke for at friste os, så han straks kan komme til at slå os over fingrene, men for at glæde os, fordi han elsker os og gerne vil skænke os glæde, sang, latter, lys og fryd!

Gud er for os. Og er Gud for os – hvem kan da være imod os? Ja – hvis der skulle være nogen, så kan de godt pakke sammen, for himlens og jordens Skaber og Herre er på vores side! Det er en helt utrolig lettelse, at vi ikke hele tiden skal kigge os over skulderen i forhold til Gud. Det er en kæmpe byrde, der bliver løftet af ens skuldre, når det går op for én, at man har fået sit liv som en gave og kan få lov til at leve det uden hele tiden at skulle være bange for at komme til at begå fejl. Så kan man løfte hovedet som et frit menneske og med glæde favne dagen og livet som det, det er: Guds gave og en velsignelse, han har rakt os.

Gud er for os! Det kan du glæde dig til at høre om på søndag!

Publiceret 24 May 2020 06:00