Janni Thomsen har spillet for VSK Aarhus siden 2018.

Janni Thomsen har spillet for VSK Aarhus siden 2018. Arkivfoto: FotoTrine,vildmedfoto.dk

VSK-spiller havde lige fået landsholdsgennembrud, da coronakrisen indtraf: "Jeg har brugt pausen til at blive bedre"

20-årige Janni Thomsen drømmer om DM-bronze med VSK Aarhus, inden AGF Kvindefodbold tager over i nordbyen

Af
Kim Skovrup Andersen

Fodbold VSK Aarhus' farlige højrefløj Janni Thomsen havde lige fået sit landsholdsgennembrud og endda scoret i sin tredje landskamp, da coronakrisen ramte hele verden.

Sammen med landsholdskollegaerne var hun til Algarve Cup på Portugals sydkyst, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

Janni Thomsen i rød trøje i fuld gang med kampråb. Hun står ved siden af landsholdsanfører og en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere, Pernille Harder.

Janni Thomsen i rød trøje i fuld gang med kampråb. Hun står ved siden af landsholdsanfører og en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere, Pernille Harder. Foto: www.dbufoto.dk/Anders Kjærbye

Den 20-årige fodboldspiller havde netop scoret sit første landskampmål i 4-0-sejren mod Belgien, da der kom nedslående meldinger fra Danmark.

"Det var virkelig vildt. Vi kunne ikke fornemme, hvor slemt det var nede fra Portugal. Men alvoren gik op for os, da vi fløj hjem dagen efter. Det var mega underligt, at man den ene dag scorer mål for landsholdet, og så den anden dag bare skal hjem og lave ingenting og isolere sig," fortæller Janni Thomsen.

Det er nu godt to måneder siden, og savnet til den runde læderkugle og ikke mindst de oplevelser, som følger med, har været enormt.

"Jeg savner virkelig sammenholdet, mine holdkammerater og det at træne op til en kamp. Og så få det hele forløst i en fodboldkampe," forklarer Janni Thomsen, der har brugt pausen på at holde sig i god form men også få ro på det pendlerliv, hun har levet siden 2018, hvor hun skiftede fra Team Viborg til VSK Aarhus.

"Jeg har ikke ligget på den lade side og føler faktisk, jeg på en måde er blevet en bedre fodboldspiller mentalt her i pausen. Måske fordi jeg har fået det hele lidt på afstand," siger fodboldspilleren.

Hun bor stadig hjemme hos sine forældre i Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg, mens hun er ved at færdiguddanne sig til ernæringsassistent på hotel- og restaurantskolen i Viborg, hvor der er nogle lange praktikforløb - senest på Viborg Sygehus.

"Jeg bliver færdiguddannet til sommer, og jeg har da tidligere godt kunne mærke, at det har været nogle lange dage, når jeg er kommet hjem om aftenen efter job og uddannelse i Viborg og fodbold i Aarhus. Det har virkelig fungeret godt for mig, men den ufrivillige pause har også fået mig til at tænke over, om det ikke snart er tid til at flytte til Aarhus og forlade de trygge rammer. Især hvis jeg kan finde et job i nærheden," siger den snart nyuddannede Janni Thomsen.

Gennembrud på fløjen

Det var daværende VSK Aarhus-træner Henrik Andersen, der så et lys i Janni Thomsen og flyttede hende ud på fløjen fra midtbanen for at udnytte hendes gennembrudsstyrke noget bedre.

"Midtbanen var mega stærk, da jeg kom til VSK i 2018, og jeg havde ikke forventet at få meget spilletid i starten, men Henrik så et potentiale i mig ude på fløjen, og det gav mig et kæmpe løft," forklarer Janni Thomsen.

Efter sommerferien er det meningen, at VSK Aarhus bliver til AGF Kvindefodbold. Derfor betyder det også noget at slutte ordentlig af i de blå VSK Aarhus-trøjer:

"Jeg håber snart, der bliver fundet en løsning, så vi kan spille sæsonen færdig. Måske at holdene nøjes med at møde hinanden en gang i stedet for to. Og så håber jeg da, at vi kan tage bronzemedaljerne ligesom i sidste sæson. Det går vi efter. Vi ligger godt nok nummer fem i slutspillet lige nu, men det gjorde vi også i sidste sæson, inden slutspillet gik i gang. Men lige nu er det vigtigste, at vi kommet i gang med at spille fodbold, så vi ikke går fuldstændig i stå," lyder det fra VSK Aarhus' landsholdsspiller, der tilføjer:

"Og så glæder jeg mig ellers til at blive en del af noget, der er så stort som AGF Kvindefodbold."

Hun tøver ikke med at kalde landsholdsdebuten mod Norge i Algave Cup for den største fodboldmæssige oplevelse, men lige efter den kommer en kamp i VSK Aarhus-trøjen, da hun scorede foran 700 tilskuere på Vejlby Stadion i kampen mod Kolding Q.

"Det var en sindssyg kulisse og kæmpestort, fordi det ikke er noget, vi prøver hver dag. Så det kunne være fedt at gøre igen. Også gerne med endnu flere tilskuere med landsholdet. Mit store mål er at spille EM-kvalifikationskampe til efteråret," fastslår Janni Thomsen.

Janni Thomsen debuterede for det danske landshold mod Norge til Algarve Cup i Portugal.

Janni Thomsen debuterede for det danske landshold mod Norge til Algarve Cup i Portugal. Foto: www.dbufoto.dk/Anders Kjærbye

Publiceret 21 May 2020 10:00