Foto:

Foto: Adobe Stock

Nu genåbner de tre store museer i Aarhus

Med genåbningsaftalen onsdag aften kan museerne genåbne straks, og den mulighed udnytter de tre store museer i Aarhus på forskellig vis

Af
JØRGEN RYE

JP AARHUS

En åbner i morgen, en åbner på mandag og en måske på tirsdag.

Sådan lyder en hurtig morgenstatus på de tre store museer i Aarhus: Aros, Den Gamle By og Moesgaard Museum, der med den sene genåbningsaftale onsdag aften har fået mulighed for at åbne straks.

"Aros genåbner fredag den 22. maj. Vi glæder os til at se dig," står der skrevet øverst på kunstmuseets Facebookside, og i et opslag lyder det:

"Vi åbner igen fredag kl. 10. Det føltes som en tidlig julegave, da der i går blev givet grønt lys for genåbning af Aros og landets øvrige museer. Museumsdirektør Erlend Høyersten og alle vi andre glæder os afsindigt til i morgen, hvor vi atter kan slå dørene op og byde jer hjertelig velkommen tilbage - selvfølgelig under fuldt forsvarlige og trygge forhold. Vi ses under regnbuen fredag."

I den Gamle By er den umiddelbare melding fra pressemedarbejder Allan Arve Vesterbæk, at museet åbner på mandag, så der er tid til at få kaldt medarbejderne ind.

På Moesgaard Museum kommer nyheden om muligheden for straksåbning som lidt af en overraskelse.

"Det er lidt overraskende for os, at vi kan åbne allerede nu, og vi har aftalt et møde kl. 10, hvor vi skal kigge det hele igennem," lyder det fra direktør Mads Kähler Holst torsdag morgen.

"Umiddelbart tænker jeg, at vi kan åbne fra på tirsdag, for vi skal først have kaldt alle medarbejdere ind og have styr på, om der er kommet retningslinjer for os, men det må vi drøfte på mødet," siger han.

Blandt de øvrige aktiviteter, som har fået mulighed for at åbne nu er teatre, kunsthaller, biografer, akvarier, zoologiske haver og botaniske anlæg.

Næste trin i genåbningen er onsdag i næste uge, den 27. maj, hvor bl. a. udendørs forlystelsesparker, højskoler og ungdomsuddannelser får lov at genåbne.

Publiceret 21 May 2020 09:52