Pressefoto

Pressefoto

DSB køber gigantisk grund i Årslev:

Her skal kommende el-tog plejes

DSB har købt en 70.000 kvadratmeter stor ehvervsgrund

Når de gamle, danske dieseltog bliver udskiftet med grønner tog, som kører på el, så bliver Logistikparken i Årslev vest for Aarhus hjertet, der skal holde det danske tognet kørende.

DSB har købt en 70.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund, som skal huse DSB's fremtidige værksted til at vedligeholde el-togene, lyder det i en pressemeddelelse.

De massive projekt med el-tog udgør en værdi til over 60 milliarder kroner og forventes at være færdigt i 2027.

"De tog som kører nu, er gamle dieseltog, som forurener og belaster miljøet en del. Derfor vil vi gerne, sammen med resten af transportsektoren, være med til at gøre transport grønnere. For at realisere det har vi i omkring tre år været på udkig efter et værksted, som kunne imødekomme de behov og krav, som vi har, siger senior vice president i DSB, Torben Kronstam, og fortsætter:

"Vores værksted i midten af Aarhus betjener vores dieseltog, der over tid skal udfases, af hensyn til bymiljøet. Derfor besluttede DSB sammen med Aarhus kommune, at vi burde finde en ny lokation med bedre arealer i området udenfor byen. Grundstykket i Logistikparken 13 var interessant, da det ligger ved siden af jernbanen, da rammemulighederne er gode, og da det har den længde og størrelse, som vi søgte. Vi ser frem til, at Banedanmark får elektrificeret jernbanen nord for Aarhus, så vi kan udfase de gamle dieseltog og byde de nye el-tog velkommen."

Salget af Logistikparken 13 til DSB er én af de sidste grunde, som var til salg i det store og omfattende område i Årslev.

Det forventes, at Logistikparken i fremtiden vil blive Nordeuropas største transport- og logistikområde.

dp

Publiceret 20 May 2020 07:59