Mille Lyngby Søndergaard og Mikkel Bahne vasker hænder flere gange dagligt på de pedelbyggede håndvaske.

Mille Lyngby Søndergaard og Mikkel Bahne vasker hænder flere gange dagligt på de pedelbyggede håndvaske. Foto: Kim Skovrup Andersen

I skole igen med ekstra håndvask på hjemmelavede vaskestationer

På Hårup Skole er håndhygiejnen i højsædet for de ældste elever, der mødte ind mandag efter otte ugers fysisk fravær

Af
Kim Skovrup Andersen

Genåbning Det første syn, der møder ens øjne, når man nærmer sig Hårup Skoles hovedindgang er en stor toiletvogn.

"Ja, vi har bestilt to toiletvogne hjem, så alle klasser har hvert deres toilet, og vi får gjort rent to gange om dagen," siger skoleleder Jens Mathiasen, hvorefter han med stolthed fremviser pedellernes hjemmelavede vaskestationer, som får besøg af elevhænder flere gange dagligt.

Han glæder sig over at have skolen fyldt helt op med elever igen. 170 6.-9. klasses elever vendte tilbage mandag til nogle kortere skoledag fyldt med nye rutiner, som nu skal under huden.

"Jeg har hørt flere af de store elever sige, at de nu skal vise, at de kan leve op til deres ansvar. Og det er dejligt at have dem tilbage. De nye afstandskrav på en meter gør, at vi ikke behøver at have forskudte mødetider. Så der er kommet liv på skolen igen," forklarer Jens Mathiasen.

Skoleleder Jens Mathiasen i Hårup Skoles to 8. klasser, der kan sidde sammen med en meters afstand. De sidder i skolens kantine, der er omdannet til undervisningslokale. Tape på gulvet hjælper med at markere det tilladte.

Skoleleder Jens Mathiasen i Hårup Skoles to 8. klasser, der kan sidde sammen med en meters afstand. De sidder i skolens kantine, der er omdannet til undervisningslokale. Tape på gulvet hjælper med at markere det tilladte. Foto: Kim Skovrup Andersen

Skolen i den nordlige del af kommunen huser igen 330 elever, og der er ikke registreret et eneste corona-tilfælde.

Skolelederen viser rundt på skolen, og turen går over i den omdannede kantine, hvor to 8. klasser har dansk.

Her møder vi de to elever Mikkel Bahne og Mille Lyngby Søndergaard.

"Det er noget anderledes at komme tilbage. Jeg har selvfølgelig savnet alle mine venner her på skolen. Jeg glæder mig til at være sammen med min klasse og have det sjovt resten af skoleåret. Og jeg blev meget glad, da jeg fik at vide, at vi kunne komme tilbage i skolen, for det var meget kedeligt at sidde derhjemme. Så det er ret dejligt at komme tilbage," siger Mikkel Bahne.

Mille Lyngby Søndergaard er helt enig med sin klassekammerat:

"Det har været fantastisk at komme tilbage efter så lang tid. Det er fedt at kunne se alle i virkeligheden og bare at kunne være i samme rum med ens klassekammerater og lærere. Det har jeg ventet på i rigtig lang tid. Det er langt fra det samme at se hinanden på en skærm. Jeg savner dog at have sjove, kreative fag, men det går nok," siger hun.

Som det ser ud nu, har det noget længere udsigter for eleverne at få idræt og kreative fag tilbage på skoleskemaet, forklarer Jens Mathiasen.

"Vi skal bruge lokalerne og udearealerne i undervisningen, så der bliver vi nødt til at være systematiske," siger skolelederen, som også har stor ros til sine ansatte.

"De har skullet omstille sig på få dage. Og det er godt nok imponerende, hvad de har gjort, det må jeg sige. Det glædelige er, at vi kan tage noget af den idérigdom videre såsom mere udeundervisning og onlineundervisning. Så det er dejligt at opleve," fastslår Jens Mathiasen.

Publiceret 19 May 2020 15:15