Anders Winnerskjold.

Anders Winnerskjold. Arkivfoto

10 rum til affald: "Det kan aarhusianerne sagtens håndtere"

Socialdemokratiet i Aarhus forsvarer regeringens forslag til ekstra affaldssortering

Af
Jeppe Rafn

Regeringen (Socialdemokratiet) er kommet med et forslag til at ensrette kommunernes affaldssortering for at øge genanvendelsen af affald.

Hvis det står til Socialdemokratiet, skal vi til at sortere affald i 10 forskellige rum. Forslaget møder dog kritik fra blandt andre Aarhus Kommunes Teknik- og Miljørådmand Bünyamin Simsek (V). Han vil gerne genanvende så meget som muligt, men mener det er en forkert vej at gå. Det er en besværlig løsning for borgerne, mener rådmanden, som i stedet vil sortere yderligere ved hjælp af maskiner og teknologi.

Miljørådmandens udmelding har nu fået Socialdemokraterne i Aarhus på banen. Borgmesterpartiets politiske ordfører Anders Winnerskjold tror tværtimod, at aarhusianerne vil tage godt imod forslaget om yderligere affaldssortering i hjemmet.

"Det er jo ikke ensbetydende med, at vi skal have 10 skraldespande, men nogle smartere spande, og det tror jeg sagtens, aarhusianerne kan håndtere. Mange går op i affaldssortering og vil gerne bidrage, og jeg er ikke enig i, at borgerne vil være trætte af det," siger Anders Winnerskjold.

"Jeg tror i virkeligheden, aarhusianerne rigtig gerne vil bidrage til at gøre byen grøn, ligesom vi er gode til at tage cyklen og kollektiv transport, så jeg er overbevist om, at aarhusianerne synes, ekstra affaldssortering er i orden."

Har rådmanden ikke en pointe i, at det bliver mere besværligt, og at vi risikerer at miste opbakningen til klimaomstillingen?

"Nej. Der er lige lavet en undersøgelse, der viser, at danskerne og aarhusianerne ønsker, byerne bliver bedre til at være grønne. Derfor er jeg overbevist om, at de tager imod udfordringen, men vi skal selvfølgelig som kommune finde en metode at gøre det så let som muligt," siger Anders Winnerskjold og sender en afskedssalut til rådmanden:

"Hvis det her skræmmer rådmanden, så ved jeg ikke, hvordan han har tænkt sig, vi skal være CO2-neutrale i Aarhus i 2030. Den grønne omstilling kræver noget af os mennesker."

Publiceret 19 May 2020 19:42