Pernille og hendes kæreste troede i første omgang, at det var en tæge, som de fandt på katten

Pernille og hendes kæreste troede i første omgang, at det var en tæge, som de fandt på katten "Reinhart". Det viste sig dog at være hagl fra en luftbøsse. Collage: Privatfotos

Pernille er i chok:

Fandt sin elskede kat med skudsår

Aarhusianer er noget rystet over, hvad hendes kæledyr har været udsat for. Dyreværnsorganisation har tidligere set lignende tilfælde og frygter, at det kan blive en trend hos unge

Af
Jonas Wrede Hansen

Er der virkelig nogen, der bevidst kan finde på at skyde en kat? Den tanke har rumsteret i hovedet på Pernille Johansen, siden hun søndag morgen opdagede, at såret på hendes kat, som hun troede var forårsaget af en tæge, gemte på et hagl fra et luftgevær. Ja, du læste helt rigtigt. Nogen har simpelthen skudt katten. Så der er bestemt ikke noget at sige til, at Pernille Johansen og hendes kæreste blev noget chokeret over fundet, og nu frygter de, at det vil ske igen.

"Vi mistænker, at det er bevidst. Vi kan slet ikke forstå, at nogen, kan finde på at gøre det her ved dyr. Vi er bare chokerede," lyder det fra Pernille Johansen, da Lokalavisen Aarhus snakker med hende.

Hun skyndte sig at lave et opslag i Facebook-gruppen for beboere på Skjoldhøjkollegiet i Brabrand, hvor hun bor. Det gjorde hun for at oplyse andre katteejere i området om, hvad der var sket med hendes kat.

Har holdt katten inde

Episoden fandt sted natten til søndag. Katten, som hedder 'Reinhart', er næsten et år. Den havde været ude at løbe i boligområdet, som den plejer at gøre, men da den kom ind morgenen efter, opdagede Pernille Johansen, at der var noget galt.

"Min kæreste og jeg lå og kælede med ham, og så mærkede vi noget ved halen. Der var sådan et hul med blod omkring, og så kunne vi se, at der var noget inde i hullet," fortæller hun og fortsætter:

"Vi troede først, at det var en tæge, men da vi fik taget den ud, så vi, at det var et hagl."

Vi er bare chokerede

Pernille Johansen

Opdagelsen rystede naturligvis både Pernille Johansen og hendes kæreste, men heldigvis var katten ikke kommet alvorligt til skade. Den rømmede sig dog en del, når man rørte ved området omkring skudsåret.

"Det ser ikke ud til, at der er betændelse i såret, så vi lader det bare hele," fortæller Pernille Johansen, der de første dage efter episoden holdt katten inde i lejligheden af frygt for, at det skulle ske igen.

Er sket før

Hos The Voice of Pets, der tidligere hed Dansk Dyreværn Aarhus, kan man godt forstå, at Pernille Johansen og hendes kæreste er dybt rystede over weekendens episode. Direktør Jesper Søderberg fortæller til Lokalavisen Aarhus, at dyreværnsorganisationen har kendskab til flere lignende tilfælde.

"Vi har en sag for nogle år siden, og vi ser desværre fra tid til anden forfærdelige episoder, hvor folk mishandler dyr," fortæller Jesper Søderberg, som frygter, at der er tale om drengestreger, som kan udvikle sig til en tendens.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dette hagl fandt Pernille Johansen i kattens blodige sår.

Dette hagl fandt Pernille Johansen i kattens blodige sår. Privatfoto

"Jeg synes, det er vigtigt, at der er nogle voksne, som holder øje med de unge mennesker. Hvis man anskaffer sig et luftgevær, så kræver det en meget streng opdragelse, så det her ikke sker," fortsætter The Voice of Pets-direktøren.

Vi ser desværre fra tid til anden forfærdelige episoder, hvor folk mishandler dyr

Jesper Søderberg, direktør hos The Voice of Pets

Han glæder sig over, at Pernille Johansen har valgt at dele oplevelsen på Facebook, da det kan være med til at sætte et fokus på det

Katten 'Reinhart' har det her nogle dage efter episoden det bedre, og Pernille Johansen har ikke valgt at involvere politiet i sagen.

"Det har jeg ikke, fordi jeg ikke kan se, hvad politiet skulle gøre. Vi har ikke nogen, som vi mistænker for at have gjort det, og vi har heller ikke rigtig nogen spor," forklarer hun.

Hos The Voice of Pets opfordrer man dog folk til at anmelde sådanne sager til politiet, så dyremishandlingen bliver registreret.

"Det kan godt være, at politiet ikke opklare sagen, fordi det er svært at finde gerningsmanden, men det er vigtigt, at politiet registrerer dem," lyder det fra Jesper Søderberg.

Publiceret 14 May 2020 13:47