100 procent organisk potteplante.

100 procent organisk potteplante. Pressefoto

Genialt: Aarhus-studerende opfinder alternativ til plastikpotter

Tre studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har udviklet en vandtæt potte af hamp i 100 procent organisk materiale, som nedbryder sig selv, hvis man planter blomsten ud i haven med krukken omkring.

Hamppotten er tænkt som alternativ til gartneriernes almindelige gropotter af plast - altså en bæredygtig løsning, der kan mindske plastspild og CO2-forbruget i gartneribranchen.

De studerende præsenterede idéen til en online iværksætterkonkurrence for studerende fra Midt- og Nordjylland med over 100 deltagere. I den anden ene af forbindelsen sad erhvervsledere og iværksættere, der brugte en hel dag som frivillige dommere og til sidst belønnede de tre studerende bag den bæredygtige potteplante med 1. pladsen og 10.000 kroner.

"Det er både surrealistisk og fantastisk at vinde. Der har været vildt mange andre gode pitches, så vi er virkelig glade for at vinde. Lige nu har vi en prototype, som er ved at blive langtidstestet. Så vores næste skridt er at producere en testbatch, og det skal vi i gang med nu," fortæller gruppen i en pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab, der står bag DM i Entreprenørskab.

Mange af deltagerne i konkurrencen havde fokus på FN’s 17 verdensmål, herunder særligt bæredygtighed. Blandt ideerne var blandt andet flere måder at skabe og bruge bæredygtige byggematerialer, en lille overfaldsalarm der kan gemmes på for eksempel et smykke, og en app der skal gøre os alle bevidste om mere bæredygtig pendling til og fra arbejde.

Andenpladsen gik til Arbejdskraft fra Erhvervsakademi Aarhus, som har lavet en jobplatform, der skal hjælpe ufaglærte, udsatte unge i job. De vandt 5.000 kroner og videre deltagelse til finalen i den landsdækkende konkurrence.

Astrid Rothausen (til venstre), Annika Jesunda Bøg Madsen og Mark Prahinog Nielsen har udviklet en bæredygtig potteplante, de kalder RePot. De læser Innovation and entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus.

Astrid Rothausen (til venstre), Annika Jesunda Bøg Madsen og Mark Prahinog Nielsen har udviklet en bæredygtig potteplante, de kalder RePot. De læser Innovation and entrepreneurship på Erhvervsakademi Aarhus. Pressefoto

Hold der kvalificerede sig til DM i Entreprenørskab 2020 ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab den 5. maj 2020:

Kategorivinder Service innovation: FRAMED fra Erhvervsakademi Aarhus

Kategorivinder Greentech og 1. plads-vinder: RePot fra Erhvervsakademi Aarhus

Kategorivinder Lifetech: CEDI Alert fra VIA University College

Kategorivinder Social entrepreneurship og 2. plads-vinder: ArbejdsKraft fra Erhvervsakademi Aarhus

Wildcards til DM:

AdConnecter fra Professionshøjskolen UCN

My Order fra Erhvervsakademi Aarhus

SiamoStreet fra Erhvervsakademi Aarhus

MindYou fra Professionshøjskolen UCN

Smart Cup fra Professionshøjskolen UCN

Auro Designs fra Erhvervsakademi Aarhus

GrenCom fra Erhvervsakademi Aarhus

Publiceret 06 May 2020 07:38