Skødstrup-forældre henter børn udenfor klasselokalerne i disse coronatider. Fra venstre mod højre er det: Louise Opstrup, mor til Ellen Marie og Frederik og Louise Bystrup, mor til Villum.

Skødstrup-forældre henter børn udenfor klasselokalerne i disse coronatider. Fra venstre mod højre er det: Louise Opstrup, mor til Ellen Marie og Frederik og Louise Bystrup, mor til Villum. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Kommunens største skole trives med corona-forandringer

På Skødstrup Skole er man kommet ind i en fornuftig rytme med genåbning. 820 ud af 1.240 elever er mødt ind til en anderledes hverdag

Af
Kim Skovrup Andersen

Genåbning Det er en ny virkelighed, landets folkeskoleelever er mødt ind til. Sundhedsstyrelsens retningslinjer er nærmest blevet grundlov, og hver ledelse er en form for hygiejneminister.

På Skødstrup Skole har elever, lærere og ledelse være i gang i lidt over en uge. Og det fungerer.

"Det er dejligt at se eleverne og lærerne igen og mærke, hvor meget de har glædet sig til at se hinanden. Medarbejderne har taget det hele super cool. Hatten af for dem at komme tilbage til en anden virkelighed, end de er vant til. Og så handle på det og se løsninger og muligheder. Lige nu er vejret med os, så det ikke er noget problem at udføre udeundervisning flere gange dagligt," fortæller skoleleder Henrik Kallestrup.

34 klasser er blevet til 68 hold på kommunens største skole, hvor 820 af 1.240 elever har fået lov til at gå i skole igen.

Søren Ladegård Jensen er pædagogisk leder for indskolingsklasserne og har en prioriteret rækkefølge i disse coronatider:

Tryghed for børnene, hygiejne, adfærd ved at holde afstand og så til sidst de pædagogiske læringsopgaver.

"Alle har været sindssygt gode til at omstille sig, og lærerne har virkelig taget ansvar og bruger deres faglige fantasi til at få det til at virke. Så det er flot, for inden første skoledag forrige onsdag, havde de reelt kun haft 48 timer til at forberede sig på at modtage elever," siger han.

Skoleleder Hernrik Kallestrup og pædagogisk leder for indskolingsklasserne, Søren Ladegård Jensen.

Skoleleder Hernrik Kallestrup og pædagogisk leder for indskolingsklasserne, Søren Ladegård Jensen. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Søren Ladegård Jensen nævner, at der er masser af kvalitet i det, der sker.

"Der er ingen tvivl om, at der er benspænd i undervisningen, men vi håber, der kommer noget godt ud af det. Måske endda noget, vi kan bruge bagefter," siger han.

Louise Bystrup er mor til Villum, der går i 1.A på Skødstrup Skole:

"Jeg synes faktisk, det har fungeret ret godt. Der har været en del udeundervisning, og det har været rigtig skønt i det her dejlige vejr, vi har haft. Jeg har overhovedet ikke været bekymret over at skulle sende Villum i skole. Jeg har to ældre børn derhjemme, som er ret misundelige på ham. Det gør nok også, at han har endnu mere lyst til at komme her," forklarer hun, som er glad for, at den systematiske håndvask denne torsdag er blevet lempet en smule.

"Jeg har en søn, som har fået håndeksem," siger hun og kigger på Villum, der er glad for at være tilbage i skole.

"Vi er elleve på mit hold, og der går nogle af mine bedste venner heldigvis. Men jeg mangler da nogle af de andre fra klassen," siger han.

Louise Opstrup er mor til Ellen Marie og Frederik, som går på 1. og 3. klassetrin.

"Jeg er helt tryg, fordi jeg kan se alle de forholdsregler, der er taget i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og vejledninger med forskudte mødetider og små klasser," siger hun.

Færre konflikter

Anne Trolle er klasselærer for 1.A, som er blevet halveret.

Klasselærer for 1.A på Skødstrup Skole, Anne Trolle.

Klasselærer for 1.A på Skødstrup Skole, Anne Trolle. Foto: Kim Skovrup Andersen.

"Det svære har været, at vi har en klasse, hvor eleverne godt kan lide hinanden, og de synes, det er mærkeligt at blive skilt ad i to hold. For lige meget, hvordan vi deler, vil der altid være nogen, der vil være sammen med andre på det andet hold. Men vi forsøger at tage på ture hele klassen, når det er muligt. Når det så er sagt, giver det mere ro på klassen, efter den er blevet halveret. Vi har meget færre konflikter, og der er plads og tid til at være sammen," siger hun og tilføjer:

"Jeg ville ønske, at der er nogen ovenfra i systemet, som fandt de fede ting i det her. Vi har en kortere skoledag, og der er så meget trivsel i det, vi gør nu. Vi får lov til at arbejde mere projektorienteret, som jeg tænker var hele idéen med skolereformen. Nu har vi fået tid og lov til det."

Skoleleder Henrik Kallestrup er tilfreds:

"Det er godt for alle at komme i gang og få en hverdag igen. Det tror jeg, alle har haft brug for. Det har været en god opstart, synes jeg. Og så er der ting, vi lærer henad vejen," siger han.

GENÅBNING AF SKOLER I AARHUS KOMMUNE

  • Onsdag 15. april genåbnede Aarhus Kommunes dagtilbud, skoler, SFO samt fritidstilbud for elever elever fra 0., 1., og 2. klasse på alle folkeskoler. Alle elever fra 0.-10. klasse i specialklasser. Alle elever fra 0.-10. klasse i specialskoler (med forbehold for blandt andet hygiejneforhold og særlige forholdsregler på handicap-området)
  • Torsdag 16. april åbnede skoler, SFO samt fritidsklubber for elever fra 3. og 4. klasse.
  • Fredag 17. april åbnede skoler, SFO samt fritidsklubber for elever i 5. klasse.
  • Forældre kan holde sig opdateret om eventuelle ændringer på http://www.aarhus.dk/corona

Publiceret 01 May 2020 08:00