På Islands Brygge i København blev der lørdag indført opholdsforbud på Islands Brygge af frygt for spredning af coronasmitte.

På Islands Brygge i København blev der lørdag indført opholdsforbud på Islands Brygge af frygt for spredning af coronasmitte. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Rigspolitiet advarer:

Disse østjyske steder er der risiko for opholdsforbud

Rigspolitiet har udpeget fire steder, som man holder særligt øje med

(Rettelse: Politiet udgav ved en fejl en "bruttoliste". På den var der 14 steder udpeget. Syv i Aarhus, et i Favrskov, to i Syddjurs, et i Randers og tre i Skanderborg. Den har politiet nu trukket tilbage. På den reviderede liste er blot fire Aarhus-områder. Derfor er artiklen rettet til med den opdatering.)

Hammeren er allerede faldet to steder i landet.

På Islands Brygge i København er det nu ulovligt at opholde sig, og ved Lalolk Butikscenter på Rømø var der midlertidigt indført et opholdsforbud.

Adskillige steder i landet har danskerne i forårsvarmen haft svært ved at holde den afstand, der er anbefalet af sundhedsmyndighederne for at undgå smittespredning.

Og det har politiet i længere tid forsøgt at håndtere via dialog og henstillinger, men nu er forbud og bødeblokken altså fundet frem fra værktøjskassen.

Rigspolitiet oplyser, at man har skærpet opsynet med parker og andre rekreative områder, som tiltrækker større forsamlinger.

"Vi vil blandt andet føre øget tilsyn med disse såkaldte hotspots, og om nødvendigt udstede opholdsforbud, hvis for mange mennesker stimler sammen."

I den forbindelse har Rigspolitiet sammenfattet en liste over aktuelle hotspots i hele landet. En liste, hvor nye områder kan komme til og andre blive fjernet.

Og det er altså disse, der står først for i forhold til at indføre opholdsforbud, hvis for mange mennesker fortsætter med at stimle sammen.

I det østjyske har man udpeget i alt fire områder.

  • Aarhus, Bellevue Strand
  • Aarhus, Tangkrogen
  • Aarhus, Den Permanente
  • Aarhus, Mølleparken

dp

Publiceret 27 April 2020 18:08