Sådan så det ud, da Fredens Moské fredag afholdt bønnekald i Gellerup.

Sådan så det ud, da Fredens Moské fredag afholdt bønnekald i Gellerup. Screendump fra video

Borgmester og rådmand om bønnekald i Gellerup:

"Der er ikke givet tilladelse"

Borgmesteren har faktisk afvist en henvendelse fra Islamisk Trossamfund

Lokalavisen Aarhus har søndag og mandag skrevet om, at der fra en fodboldbane i Gellerup blev afholdt fredagsbøn den 24. april.

Bag bønnekaldet stod Fredens Moské, som skød ramadanen i gang med at kalde til bøn via et højttaleranlæg.

Til avisen har moskéens talsmand Ahmad sagt, at man har indhentet tilladelse til bønnekaldet.

"Vi har selvfølgelig fået de nødvendige tilladelser, der er omkring sådan et arrangement, og det er blandt andet Center For Byens Anvendelse, man skal snakke med, og det har vi også gjort og fået tilladelse til det," lød det søndag.

Men det er ikke sandt, hvis man skal tro borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

De har mandag udsendt en pressemeddelelse, hvor man går i rette med udtalelsen fra Fredens Moské.

"Teknik og Miljø har ikke sagsbehandlet eller givet tilladelse til et arrangement omkring indkaldelse til fredagsbøn i Gellerup. Arrangementet er angiveligt foregået på en fodboldbane i området, som Teknik og Miljø ikke har ansvar for," skriver politikerne og fortæller, at man i Teknik og Miljø kun har forholdt sig til, at der umiddelbart ikke er nogen støjmæssige regler, der bliver brudt ved arrangementet.

"Teknik og Miljø har dermed kun forholdt sig til reglerne om støjgrænser ved arrangementer ved beboelse, og ikke til arrangementets indhold, da det er afviklet på en fodboldbane, som ikke hører under Teknik og Miljø. Der har derfor ikke været foretaget sagsbehandling i Teknik og Miljø, og sagen har ikke været behandlet politisk på nogen måde."

At Center for Byens Anvendelse skulle have givet tilladelse er ikke korrekt, anfører Bundsgaard og Simsek. For det findes slet ikke længere.

"Det er i medierne refereret, at der skulle være givet en tilladelse i Center for Byens Anvendelse. Det pågældende center blev lukket for tre år siden i forbindelse med en omorganisering af Teknik og Miljø."

Ydermere oplyses det, at borgmesteren i april fik en henvendelse fra Dansk Islamisk Trossamfund om tilladelse til at læse bønnekald. Det afviste borgmesteren.

dp

Publiceret 27 April 2020 15:48