Sådan så det ud, da Fredens Moské fredag afholdt bønnekald i Gellerup.

Sådan så det ud, da Fredens Moské fredag afholdt bønnekald i Gellerup. Screendump fra video

Fredens Moské om bønnekald:

"Vi fik tilladelse for flere uger siden"

Fredens Moskés bønnekald fredag eftermiddag skete i samarbejde med blandt andre Gellerup Kirke, og en talsperson fra moskeen oplyser til Lokalavisen Aarhus, at man havde fået tilladelse

Af
Jonas Wrede Hansen

Det har skabt en heftig debat på de sociale medier, at Fredens Moské fredag afholdt bønnekald via opsatte højtalere på et idrætsanlæg i Gellerup. Tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen fra DF skrev endda lørdag i et Facebook-opslag, at "det burde faktisk straffes med udvisning."

Flere andre tvivler på, om moskeen i det hele taget havde tilladelse til at afholde sådan et arrangement med henvisning til, at Dansk Islamisk Trosamfund i sidste uge fik afslag af Kirkeministeriet på lige netop en anmodning om at holde bønnekald under den igangværende ramadan.

Debatten ærgrer Fredens Moské.

"Det skal ikke ende ud i en større politisk debat eller diskussion. Det her handler om at skabe noget af det, som folk plejer at være fælles om under ramadanen, men ikke kan i øjeblikket på grund af situationen med corona. Det var et initiativ, der handlede om at give de folk, der plejer at have et fællesskab i moskeen, en påmindelse om, at vi stadigvæk har noget sammen. Det var en påmindelse til folk om at bede til gud om, at coronakrisen snart er overstået," fortæller talsmanden Ahmad fra medieudvalget i Fredens Moské til Lokalavisen Aarhus.

Havde fået lov

Initiativet var arrangeret i samarbejde med flere institutioner i Gellerup, hvor blandt andre Gellerup Kirke støttede op.

"Som en del af initiativet havde Gellerup Kirke ringet med deres kirkeklokker fem minutter før bønnekaldet med en påmindelse til deres kristne gængere om også at bede til gud," fortsætter Ahmad fra Fredens Moské.

Efter Martin Henriksen fra DF og Generation Identitær har delt deres vrede over arrangementet, er der flere på de sociale medier, som undrer sig over, at moskeen kunne afholde sådan et arrangement, når nu Dansk Islamisk Trosamfund fik afslag.

"Det er to helt forskellige ting," lyder det fra Ahmad, som fortsætter:

" Vi har selvfølgelig fået de nødvendige tilladelser, der er omkring sådan et arrangement, og det er blandt andet Center For Byens Anvendelse, man skal snakke med, og det har vi også gjort og fået tilladelse til det. Det var selvfølgelig et arrangement, hvor der ikke mødte folk op, fordi der jo er forsamlingsforbud. Vi fik tilladelse for flere uger siden."

Publiceret 26 April 2020 13:35