-

- Pressefoto: Nordic Seaplanes

Vandflyveren letter snart igen

5. maj bliver dagen, hvor ruten mellem landets to største byer genåbner for flyselskabet Nordic Seaplanes, som letter fra havnen i Aarhus

TRANSPORT Mundbind og handsker er ikke noget man normalt forbinder med en pilotuniform. Men det kan det måske kom til i den kommende tid hos Nordic Seaplanes, der melder ud, at man i begyndelsen af maj vil lade vandflyveren lette igen med to morgenafgange og to eftermiddagsafgange.

"Vi har forespurgt hos vores største kunder og forsøger fra 5. maj med fire afgange om dagen for at se, om der allerede der er et behov for hurtig transport mellem København og Aarhus," udtaler Lasse Rungholm, direktør og kaptajn hos NORDIC Seaplanes i en pressemeddelelse, og han tror på, at der kommer øget rejseaktivitet den kommende tid.

"Det er svært at sige, men vi fornemmer en spirende optimisme, og måske kan vi i al beskedenhed være med til at trække det hele lidt i gang igen. Vi forventer ikke, at det vil være voldsomt mange passagerer nu her, men vi har indikationer på, at der planlægges mere og mere rejseaktivitet og specielt efter den 10. maj".

Antallet af udbudte billetter per afgang bliver dog reduceret, så der maksimal er afstand mellem passagererne i bredden. Det vil sige ingen sidemand, da midtersæderne i flyet ikke kommer til at blive benyttet.

Derudover oplyser selskabet også samtidig at sæder og seler får en tur med desinfektion efter hver turfor at overholde EASA's og Sundhedsstyrelsens anbefalinger

"Vi har den fordel, at hele turen er overstået på cirka 40 minutter, så med de forholdsregler vi tager, er risikoen yderst minimal. Vi tror på det, og det kan jo i hvert fald ikke blive værre end nu, hvor vi slet ikke flyver," slutter Lasse Rungholm.

Nordic Seaplanes indstillede flyvningen 13. marts

am

Publiceret 23 April 2020 15:59