Illustration: GPP Arkitekter

Illustration: GPP Arkitekter

Enigt byråd vender tomlen op:

Lystrup får sit svømme- og aktivitetscenter

Efter byrådet har valgt at give tilskud og lånegaranti, kan Lystrup Svømning begynde at bygge svømme- og aktivitetscenter. "Det bliver fantastisk og fedt," siger direktør

Af
Danni Paulsen

"Jeg skal faktisk lige synke det her. Det har været sådan en lang kamp - især det seneste halvandet år, hvor det har været i demokratiets hænder med mange spørgsmål, der skulle besvares."

Sådan siger Camilla Jørgensen, direktør for Lystrup Svømning, efter et enigt Aarhus Byråd onsdag besluttede at vende tomlen op til en markant udbygning af svømmehallen i Lystrup.

"Rammer plet"

Politikerne sagde blandt andet ja til et anlægstilskud på 11,6 millioner kroner og en lånegaranti op til 12,5 millioner kroner, og der var kun rosende ord til projektet fra byrødderne.

"Det er et enormt spændende og meget gennemarbejdet projekt, som vi glæder os til at se. Stor ros for at tænke ud af boksen og lave et aktivitetscenter, som vi ikke har set lige i Aarhus," lød det blandt andet fra SF's Mette Bjerre, mens Radikale Venstre glædede sig over udsigterne til en familievenlig svømmehal.

"Vi har noteret os, at rigtig mange familier tager uden for kommunen, fordi de familieegnede svømmehaller i Aarhus er presset på kapaciteten. Derfor rammer dette projekt plet," sagde Eva Borchorst Mejnertz.

Illustration: GPP Arkitekter

Illustration: GPP Arkitekter

Klar om et års tid

Med byrådsbeslutningen kan den store opgave sendes i licitation, og direktør Camilla Jørgensen forventer, at byggeriet allerede kan gå i gang inden sommerferien.

"Det er bare fantastisk - og et fantastisk tidspunkt, at godkendelsen kommer nu. Vi regner med at byggeriet tager et års tid, og det betyder, at det forhåbentlig kan stå klar til skolestart i 2021."

Under byggeriet vil der fortsat være sæsonåbent i svømmehallen, understreger direktøren.

36-37 millioner

Lystrup Svømning er en af landets største svømmeklubber med cirka 5.000 medlemmer, men har hidtil blot haft et svømmebassin.

Det nye center kommer til at bestå af et varmtvandsbassin, et sansemotoriksbassin, spabad, saunaer, fitness- og træningsredskaber i svømmehalsmiljøet, nye store omklædningsrum og et nyt klubmiljø.

Uden for centeret forventer direktør Camilla Jørgensen også, at der skal etableeres et aktivt og inspirerende udeareal, der indbyder til ophold og arrangementer.

Både ude og inde skal den lokale kunstner Hans Krull hjælpe med udsmykningen.

"Det bliver fantastisk og fedt for brugerne og nye målgrupper. Det kommer til at give et kæmpe løft til lokalområdet og i det hele taget det nordlige Aarhus, som har måttet køre til Hinnerup eller lignende for at finde et varmtvandsbassin. Vi vil gerne gøre det her til et lokalt samlingspunkt,"

Hele herligheden forventes at koste 36-37 millioner kroner. Foreningen har selv indsamlet godt 24 millioner kroner via fonde og virksomheder samt ved at hjælpe til arrangementer og selv afholde arrangementer.

Illustration: GPP Arkitekter

Illustration: GPP Arkitekter

Illustration: GPP Arkitekter

Illustration: GPP Arkitekter

Publiceret 15 April 2020 17:30