Anne-Christine mor var kusine til Willy Schmidt og boede i Aarhus under besættelsen.

Anne-Christine mor var kusine til Willy Schmidt og boede i Aarhus under besættelsen. Foto: Jonas Wrede Hansen

Podcast:

Anne-Christines mor var kusine til Willy

I nyeste afsnit af 'Den Dræbte Sabotør' fortæller Anne-Christine Madsen om Willy Schmidts store famlie

Af
Jonas Wrede Hansen

Besættelsen I en stor, mondæn lejlighed i Hellerup åbner Anne-Christine Madsen i nyeste afsnit af podcast-serien 'Den Dræbte Sabotør' et spændende og gammelt fotoalbum.

Det tilhørte oprindeligt hendes mor og gemmer på mange skrøbelige sort-hvide billeder af Willy Schmidts store familie. Anne-Christine Madsen er nemlig i familie med modstandsmanden, der under besættelsen i Aarhus blev den første dansker, der blev skuddræbt ved en sabotage-aktion. Hendes mor var kusine til Willy Schmidt og deltog også i hans store begravelse.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Johan Christian Schmidt, som sidder yderst til venstre på billedet, var far til Willy Schmidt. Her er han fotograferet sammen med sine brødre.

Johan Christian Schmidt, som sidder yderst til venstre på billedet, var far til Willy Schmidt. Her er han fotograferet sammen med sine brødre. Privatfoto

"Min mormor forbød hende at være med til begravelsen, fordi hun frygtede, at der ville ske noget. Men hun gjorde det alligevel," fortæller Anne-Christine Madsen og fortsætter:

"Hun har fortalt mig, at der var rigtig mange mennesker til begravelsen, og at der var en dyb sorg i familien. Han var jo kun 23 år."

Anne-Christine Madsen kan desuden komme med endnu flere detaljer om Willy Schmidts familie, der både danner et billede af en klar modstand mod tyskerne, men også fortæller en tragisk historie. Det kan du høre meget mere om i andet afsnit af podcast-serien 'Den Dræbte Sabotør', som er ude nu.

Publiceret 10 April 2020 06:00