Foto: Anders Trærup/ARoS

Foto: Anders Trærup/ARoS

Rådmand:

"Det er, som om alvoren ikke er gået op for kulturministeren"

Rabih Azad-Ahmad (RV) er alvorligt bekymret for kulturinstitutionerne

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (RV), sender tirsdag en syngende lussing kulturministerens vej.

Han er alvorligt bekymret for de mange kulturinstitutioner, der nu på fjerde uge venter på at ministeren får forhandlet hjælpepakker på plads.

Med statsministeren forlængede nedlukning af Danmark risikerer mange kultur- og fritidstilbud nemlig at gå konkurs, hvis ikke staten snart griber ind, lyder det i en pressemeddelelse.

Selvom der i sidste uge blev sat gang i vigtige forhandlinger på Christiansborg, er han skuffet over de foreløbige resultater.

"Det er som om, alvoren ikke er gået op for kulturministeren. Statens nedlukning kan ende med at tage livet af flere kulturinstitutioner. Det vil gå hårdt ud over turismen, hotel- og restaurationsbranchen og ikke mindst borgernes adgang til kulturoplevelser," siger Rabih Azad-Ahmad.

Han glæder sig over, at der tegner sig et politisk flertal for at fjerne kravet om, at man ikke må modtage mere end 50 procent i offentlig støtte, hvis man vil benytte de eksisterende hjælpepakker. Problemet er bare, at det kun i begrænset omfang hjælper kulturinstitutionerne.

"Mange kulturinstitutioner går glip af indtægter fra blandt andet billetter, arrangementer, cafeer og kiosker. De indtægter er en væsentlig del af kulturinstitutionernes drift, og dem står de fortsat til at miste. Det er vigtigt, at der bliver kigget samlet på problemet og ikke kun på enkelte dele."

Alene i Aarhus står kulturinstitutionerne til at miste op mod 50 millioner kroner på corona-krisen, og det forudsætter, at krisen sluttede med udgangen af maj. Men med statsministerens forlængelse er den regning vokset gevaldigt.

dp

Publiceret 07 April 2020 17:19