Pressefoto

Pressefoto

Aarhus Teater aflyser alt:

Mister billetindtægter for millioner

130 forestillinger bliver aflyst på grund af corona-krisen, oplyser Aarhus Teater

130 aflyste forestillinger, diverse aflyste arrangementer og mistede billetindtægter for 5,5 millioner kroner.

Det er konsekvensen, Aarhus Teater nu nødtvunget har accepteret på grund af corona-krisen.

Teatret oplyser i en pressemeddelelse, at alle resterende forestillinger i indeværende sæson, som skulle have haft premiere i april og maj aflyses.

"Det er med stor ærgrelse, at vi nu ser os nødt til at lukke resten af sæsonens forestillinger ned på grund af Covid-19. Vores alles helbred er naturligvis altafgørende, og det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, når vi mødes i teatret. MEN vi havde glædet os til at præsentere publikum for en række spændende og vidt forskellige forestillinger her i foråret. Vi har arbejdet i to år på at planlægge denne sæson, så jeg er naturligvis også ked af det på vores medarbejderes vegne," siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen, som istedet ser frem mod en ny, spændende sæson.

"Den sæson vil vi snarest muligt præsentere. Kunsten, kulturen og teatret vender tilbage med forøget styrke efter denne time out. Dét er jeg overbevist om."

De mistede indtægter rammer Aarhus Teaters økonomi hårdt, og lige nu afventer teaterbranchen hjælpepakker fra regeringen.

"Vi kigger på alle områder, hvor vi kan finde besparelser, og selv om det vil påvirke os dybt, så er der ikke fare for, at teatret vil gå konkurs med de nuværende kendte forudsætninger og forventninger til Folketingets hjælpepakker," siger direktør Allan Aagard, som forsikrer alle, der har købt billetter til de aflyste forestillinger, at de kan få refunderet deres billetter.

"Men vi opfordrer folk til at væbne sig med tålmodighed, da der vil være naturlig forsinkelse på tilbagebetalinger, ikke blot hos os, men hos kulturudbyderne i det hele taget. Det er samtidig mit ønske, at publikum vil støtte op om teatret og blive endnu flittigere teatergæste i næste sæson, det får vi brug for. Billetsalget til den nye sæson åbner online om cirka tre uger."

dp

Publiceret 07 April 2020 15:15