Dronningens sommertogt til Aarhus er aflyst.

Dronningens sommertogt til Aarhus er aflyst. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fejringen af dronningens 80 års fødselsdag i Aarhus er aflyst

Fejringen af dronningens fødselsdag udskudt til 2021

Som følge af regeringens udmelding i aftes er dronningens fødselsdagsfejring og sommertogt til Aarhus blevet aflyst.

Planen var, at Aarhus 5. og 6. juni i år skulle fejre dronningens 80 års fødselsdag med anløb af Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen, karettur gennem byen med eskorte af gardehusarer og modtagelse på Aarhus Rådhus, hvor dronningen ville blive hyldet fra balkonen. Derefter var der planlagt en stor, folkelig fejring i Mindeparken, og besøget ville fortsætte dagen efter, hvor dronningen skulle opleve både velkendte og nye sider af byen.

Borgmester Jacob Bundsgaard beklager i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune, at det har været nødvendigt at udsætte besøget til næste år:

”Hele byen havde glædet sig til at tage imod og fejre Hendes Majestæt Dronningen. Vi vil i stedet bruge vores tid og ressourcer på at komme bedst muligt igennem corona-krisen og så i stedet se frem til at kunne fejre majestæten i forsommeren næste år. Jeg vil gerne takke alle de mange, mange aktører og bidragsydere, som i lang tid har været engageret i planlægningen af sommerens nu aflyste besøg. Jeres indsats har ikke været spildt, og jeg håber meget, at I alle vil holde gejsten oppe, så vi kan få en endnu flottere fejring næste år.”

jr

Publiceret 07 April 2020 00:00