Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nyeste corona-tal:

22 er indlagt med COVID-19 i Aarhus

Et større antal sundhedsansatte end torsdag er fredag bekræftet smittet med COVID-19

Fredagens corona-tal fra Region Midtjylland viser, at der nu er 22 personer, der er indlagt med COVID-19 på Aarhus Universitetshospital. Det tal var torsdag 23. De nye tal viser også, at der er sket en væsentlig stigning i antallet af smittede personer, der arbejder på regionens hospitaler. Torsdag var der således 84 personer blandt de ansatte på hospitalerne, der var bekræftet smittet med COVID-19. Det tal er i dag steget til 118.

Region Midtjylland forsikrer samtidig , at man råder over de nødvendige værnemidler som håndsprit, dragter, handsker og snart også masker på hospitalerne. Behovet forandrer sig dog næsten dagligt, og derfor bliver der konstant arbejdet hårdt på at skaffe de nødvendige værnemidler, fremgår det af en pressemeddelelse.

Særligt forsyningen af masker har været en akilleshæl, men der er stadig masker på lager, og nye leverancer er på vej. Samlet venter Region Midtjylland i øjeblikket på at få leveret værnemidler over de kommende uger for næsten 200 millioner kroner.

"Det vækker naturligvis uro og bekymring, hvis der bliver rejst tvivl om værnemidler. For mig er det af meget stor betydning at vide, at der er værnemidler bestilt og på vej, og jeg vil gerne understrege, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at sikre, at medarbejderne har de værnemidler, der er nødvendige i de forskellige smittesituationer, de står i," siger koncerndirektør Anders Kjærulff i pressemeddelelsen.

Kontrol med værnemidler

De fleste værnemidler skal kasseres efter brug. Kun de fleste visirer og briller kan i øjeblikket renses og genbruges. Statens Seruminstitut undersøger i øjeblikket om nogle typer masker kan genbruges efter vask, tørring og strålebehandling.

"Vi er taknemlige for både donationer og henvendelser. Vi arbejder på højtryk, og har koncentreret os om at sikre forsyninger i mængder der virkelig batter noget for os som hospitalsvæsen midt i en pandemi," fortsætterAnders Kjærulff i pressemeddelelsen, hvor det også oplyses, at værnemidler fra nye leverandører bliver grundigt kvalitetstjekket hos Force Technology i forhold til filtreringseffekten.

Også Sikkerhedsstyrelsen gennemgår varer og dokumentation ved ankomsten.

jwh

Indlagte med COVID-19 per hospital i regionen

  • Aarhus Universitetshospital: 22
  • Regionshospitalet Randers: 7
  • Regionshospitalet Horsens: 4
  • Hospitalsenheden Vest: 32
  • Hospitalsenhed Midt: 14
  • Psykiatrien: 0

Kilde: Region Midtjylland

Publiceret 03 April 2020 20:15