Foto:

Foto: Byrd / Ole Toldbod

Se billederne:

Kø ved genåbningen af genbrugsstationerne

Seks aarhusianske genbrugsstationer genåbnede tirsdag, og i Aarhus N fik det en del til at benytte sig af muligheden for at komme af med affald

Af
Jonas Wrede Hansen

Nu er det igen muligt at få kørt sit skrald væk. For tirsdag åbnede seks aarhusianske genbrugsstationer, efter de i to uger havde været lukket på grund af coronavirus. Men som så mange andre steder, så er alt ikke, som det plejer at være i denne coronatid. Ved de genåbne genbrugsstationer betyder det, at der er sat gang i nye tiltag for at mindske smittespredning. Derfor er der således begrænsning på, hvor mange biler der kan være på genbrugsstationerne ad gangen.

Det betød blandt andet kø ved Genbrugsstation Ølstedvej i det nordlige Aarhus, hvor Lokalavisen Aarhus havde en fotograf på plads.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Lukning medførte utilfredshed

Det skabte en del debat, da genbrugsstationerne i Aarhus blev lukket som følge af udbruddet af coronavirus. I et læserbrev til Lokalavisen Aarhus frygtede Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti, endda, at den beslutning ville gøre mere skade end gavn med henvisning til, at folk måske kunne finde på at smide skrald i naturen.

"Man kan ikke vide sig sikker på, at det affald, der bliver smidt i naturen og i overfyldte skraldespande, ikke kan være en smittefare - ikke bare corona-virus, men også andre smittefarer, for vi har haft en mild vinter, som har været et eldorado for rotter, som også kan føre diverse smitte med sig," skrev han blandt andet i læserbrevet, der satte gang i en større debat på Lokalavisen Aarhus' Facebook-side, hvor en del var utilfredse over beslutningen.

Søndag kunne AffaldVarme Aarhus så komme med en glædelig nyhed til de aarhusianere, der havde brug for at komme af med affald.

"Vi lukkede genbrugsstationerne 11. marts efter anbefalinger fra KL, som ikke vurderede, at genbrugsstationerne var en del af den kritiske infrastruktur. Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at genbrugsstationerne kan åbne for private igen. Det kræver, at vores kunder viser samfundssind og passer på hinanden og vores personale," lød det fra direktør i AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen, i en pressemeddelelse.

Corona-retningslinjer ved genrbrugspladserne

Derudover forventer genbrugspladserne, at de besøgende er opmærksomme på følgende retningslinjer:

  • Hold to meters afstand til kunder og personale
  • Husk håndhygiejne – inden du tager hjemmefra, og når du kommer hjem igen
  • Kom så vidt muligt alene – lad børn, familie og venner blive hjemme
  • Husk handsker, redskaber og godt humør
  • Vær tålmodig derhjemme og udskyd gerne dit besøg til senere på ugen.

For erhvervet vil der i Lystrup og Malling være etableret en hurtigbane.

Reuse på Sydhavnen vil forsat være lukket, foreløbig til og med 13. april 2020.

Kilde: AffaldVarme Aarhus

Publiceret 31 March 2020 17:35