Videoen og sangen kan man se på Stille Støjs Facebookside. De tre sangskrivere Rasmus Nelausen, Amanda Bøg og Rasmus Benner synger, og i omkvædet får de hjælp af venner og bekendte til at løfte sangen. Det er Amanda Bøg i midten i grå hættetrøje, og flere vil nok genkende manden på nederste række nummer to fra venstre. Det er nemlig Poul Krebs. Screenshot fra musikvideoen

Videoen og sangen kan man se på Stille Støjs Facebookside. De tre sangskrivere Rasmus Nelausen, Amanda Bøg og Rasmus Benner synger, og i omkvædet får de hjælp af venner og bekendte til at løfte sangen. Det er Amanda Bøg i midten i grå hættetrøje, og flere vil nok genkende manden på nederste række nummer to fra venstre. Det er nemlig Poul Krebs. Screenshot

Se den virale video:

Aarhus-musikere synger tak til dem, der holder landet kørende

Tre sangskrivere, der er en del af det Aarhus-baserede musikerfællesskab Stille Støj, har på få dage produceret en takkesang under coronakrisen

Af
Stine Østergaard

CORONASANG "Tak til kassemedarbejdere, sygeplejere, lærere, læger, skraldemænd, cykelbude, postvæsnet, pædagoger, lastbilchauffører, selvstændige, plejepersonale, politikere og alle andre, der altid gør en kæmpe forskel."

Det er sådan sangen 'Når Stormen Lægger' slutter. Men det er i virkeligheden også der, den startede.

"Der var allerede skrevet mange sange om, at vi skal blive hjemme og stå sammen ved at holde afstand. Vi kunne mærke, vi sådan havde brug for at sende noget kærlighed derud. Noget støtte og opbakning til dem, der i den grad knokler for vores samfund lige nu," fortæller Anna Krebs Bille.

Hun er kvinden bag musikerfællesskabet Stille Støj, hvorfra sangen 'Når Stormen Lægger Sig' er vokset. Det er tre af musikerne fra Anna Krebs Billes netværk, der på under et døgn har skrevet sangen sammen – selvom de fysisk sad i hvert sit hjem. Amanda Bøg, Rasmus Benner og Rasmus Nelausen.

"Der manglede en fuldstændig ligeud tak," giver sidstnævnte Anna Krebs Bille ret i.

Tog under tre døgn

Sangen er blevet til – og blevet kendt – på relativ kort tid. Sidste torsdag havde de fire det første skypemøde, og om aftenen var de tre sangskrivere stort set færdige. Fredag indspillede de deres vers hver for sig, og Rasmus Nelausen fra Aarhus satte det sammen og fik sendt det ud til en producer, som producerede sangen færdig.

I mellemtiden fik kunstnerne venner og bekendte til at sende videoer ind, hvor de synger med på omkvædet, så der kunne blive sat flere ansigter på dem, der siger tak. Her kan man, hvis man kigger efter, spotte et par ekstra kendte ansigter: Michale Falch, Poul Krebs og Marie Frank.

Lørdag stod musikvideoen færdig.

Blæst bagover

Siden Stille Støj delte musikvideoen på dets Facebookside, har der været næsten 5.000 visninger.

"Vi er alle sammen fuldstændig blæst bagover over, hvordan det har udviklet sig på så kort tid. Det er fuldstændig vanvittigt, at folk har taget så godt mod den. Der er mange, der skriver kommentarer til den. At de bliver rørt, eller folk, der tagger hinanden og siger tak. Det er rigtig fantastisk, for det er jo lige netop dem, vi gerne vil sige tak til, den når ud til," siger sangskriver Rasmus Nelausen.

Et musikerfællesskab

De tre sangskrivere Rasmus Nelausen, Amanda Bøg og Rasmus Benner har hver deres solokarriere kørende. Men de har mødt hinanden i Stille Støj, som Anna Krebs Bille startede i oktober sidste år.

Hun giver sparring til upcoming musikere, men faciliterer også, at musikerne mødes på tværs.

"Der er brug for i musikbranchen, at vi står mere sammen. Derfor har jeg skabt et sammenhold og fællesskab under Stille Støj. Jeg arbejder med musikernes karriere hver for sig, men også i fællesskab. De skal arbejde med hinanden. Skal man som upcoming musiker lave en ny plade er det for eksempel rigtig rart at vide, man har nogle musikerkollegaer, man kan ringe til og spørge til råds om alt fra musikken til budgettet," forklarer Anna Krebs Bille.

Hun er vokset op i det aarhusianske musikmiljø og er datter af Poul Krebs. En af de ting, hun faciliterer i Stille Støj, er fælleskoncerter, hvor forskellige musikere mødes dagen før koncerten og deler sange med hinanden. Så de til koncerten spiller hinandens sange sammen.

"Når dygtige musikere spiller med på hinandens sange, er de med til at løfte hinanden. Det kan også give nye udtryk, hvis der pludselig kommer kor på eller en ekstra guitar eller percussions."

Det er den tanke, som har båret idéen til sangen 'Når Stormen Lægger sig'.

Og når "coronastormen" lægger sig, bliver der forhåbentlig tid til flere af den slags koncerter, der normalt foregår på Blå, Klosterport 4 i Aarhus C. Ind til da må man nøjes med at lytte til 'Når Stormen Lægger Sig' på Stille Støjs Facebookside.

Publiceret 26 March 2020 14:00