Årets vikingetræf er aflyst. Foto: Moesgaard Museum

Årets vikingetræf er aflyst. Foto: Moesgaard Museum

Adskillige arrangementer aflyst:

Nu rammer det vikinger, kræmmere og 1. maj-folket

"Vi er meget kede af det," siger Moesgaard Museum om aflyst vikingetræf

Corona-epidemien har allerede haft adskillige arrangements-ofre i det aarhusianske, og mange flere kommer til.

Onsdag måtte Classic Race Aarhus melde årets racefestival aflyst, og torsdag har tre nye, store arrangementer måttet kapitulere.

Således har Aarhus Kræmmermarked, Vikingetræffet i Moesgaard og 1. maj-arrangøren meldt ud, at årets begivenheder ikke bliver til noget.

Siden 1977 har Moesgaard Museum afholdt Vikingetræf med omkring 12.000 gæster hvert år i de naturskønne omgivelser ved Moesgaard Strand. Men nu aflyses årets træf på grund af coronakrisen.

"Vi er meget kede af, at vi ikke kommer til at kunne gennemføre Vikingetræffet i år, og vi ved, at mange både gæster, deltagere og frivillige vil komme til at savne træffet. Det har ikke været nogen nem beslutning at tage, men den skal ses på baggrund af de vanskelige vilkår, vi står i som museum og samfund for tiden," siger projektchef Niels Baj Rye fra Moesgaard Museum.

Træffet forventes at blive afholdt igen i 2021, selvom Moegaard Museum i øjeblikket er hårdt økonomisk ramt af krisen og har måttet sende de ansatte hjem.

Moesgaard Vikingetræf var planlagt til afvikling 24.-26. juli

Det store årlige kræmmermarked på Tangkrogen skulle have været afholdt 21.-21. maj, men har også måttet trække stikket for første gang i 30 år.

"Det er utroligt trist, at vi må meddele vores trofaste kræmmere, leverandører og publikum, at der bliver ingen kræmmermarked på Tangkrogen i Kr. Himmelfartsferien i år. Det havde vi ikke lige set komme. Aflysningen får også den konsekvens, at vi ikke kan donere 1-1,3 millioner kroner til gode – især lokale – humanitære formål. Det gør ondt på os, derfor er vi også indstillet på, at kræmmermarkedet næste år skal have fuld skrue til gavn for alle parter," siger kræmmermarkedschef Preben Hingeberg.

Endeligt har også FO Aarhus valgt at aflyse dette års 1. maj-arrangement på Havnepladsen.

"Vi befinder os i en ekstraordinær situation i Danmark lige nu, hvor den bedste måde at udvise solidaritet og samfundssind på, er ved at undgå at samles i store forsamlinger. Under disse omstændigheder er det mest ansvarligt at aflyse dette års 1. maj-arrangement," udtaler Kresten Vendelboe, der er formand for LO Aarhus.

dp

Publiceret 26 March 2020 14:52