Dorte Christensen, Indkøb & Medicoteknik, og Anders Kühnau, regionsrådsformand, Region Midtjylland, tager imod donationen af værnemidler fra Jack Ma Foundation. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland

Dorte Christensen, Indkøb & Medicoteknik, og Anders Kühnau, regionsrådsformand, Region Midtjylland, tager imod donationen af værnemidler fra Jack Ma Foundation. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland

Stor kinesisk donation: Har modtaget 500.000 mundbind og 5.000 beskyttelsesdragter

Region Midtjyllands centrale lager har i dag modtaget en stor donation af værnemidler fra Kina, som nu skal fordeles til regioner og kommuner i hele landet

16 paller, 5.000 visirer, 5.000 beskyttelsesdragter og 500.000 mundbind, det er den omfattende sending som Region Midtjyllands centrale lager i Østjylland, netop har modtaget fra Kina.

Det er den kinesiske Jack Ma Foundation, der står bag donationen.

"Vi takker for hjælpen fra Kina. Donationen hjælper os med at holde høj sikkerhed for vores ansatte. Personalets sikkerhed har høj prioritet af hensyn til de ansatte selv, deres pårørende, patienterne og resten af landets borgere. Værnemidlerne sikrer, at vi kan beskytte medarbejdere mod coronavirus," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Donationen kommer i en tid, hvor sundhedspersonale har meldt om mangel på værnemidler, noget som også er en stor udfordring i Aarhus.

”Det er et stort problem. Nogle steder har de ikke visir, og så prøver de at bruge beskyttelsesbriller – altså dem man bruger nytårsaften. Men hvis man så bruger briller, kan man ikke få dem uden på sine egne briller. Det er noget af det, vi bøvler med lige nu, og som fylder rigtig meget," udtalte Kirsten Blaabjerg, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Aarhus Kommune i går til Dansk Sygeplejeråd.

Værnemidler fordels til hele landet

Det er meningen, at de donerede værnemidler hurtigt skal fordeles til resten af landets regioner og kommuner. Inden det sker, skal hygiejnesygeplejersker fra Region Midtjylland vurdere, hvilke behandlingssituationer de donerede masker og beskyttelsesdragter kan benyttes i.

"Vi forventer, at de fleste donerede varer er standardvarer, som vi ved, hvordan vi kan benytte i sundhedsvæsnet. Sikkerheden er afgørende, derfor går hygiejnesygeplejerskerne straks i gang med at vurdere, hvilke funktioner de donerede varer kan gøre gavn i," siger Dorte Christensen, Afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland.

Masker og beskyttelsesdrager skal i første omgang fordeles til regionerne efter en fast fordelingsnøgle udregnet på baggrund af bl.a. indbyggertal, for at alle egne af landet får en fair andel af donationen.

am

Publiceret 26 March 2020 10:59